Ελλάδα

Απαγωγή ανήλικης: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη της 33χρονης

11.05.2021 | 08:14

«Καταπέλτης» ήταν η πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος της 33χρονης η οποία κατηγορείται ότι είχε απαγάγει στις αρχές Ιουνίου του 2020 τη 10χρονη Μαρκέλλα.

Η κατηγορούμενη χορήγησε στην ανήλικη χάπια Xanax, για να κάμψει τις αντιστάσεις της και στη συνέχεια κοκαϊνη γιατί «φοβόταν που δεν ξυπνούσε», όπως είπε η δικηγόρος της οικογένειας της μικρής, κυρία Σταυρούλα Ανάσογλου.

«Είχε πει δήθεν ότι φοβόταν γιατί δεν ξυπνούσε και ήθελε να το ξυπνήσει γρήγορα, μία από τις κατηγορίες είναι η χορήγηση ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικο. Φαίνεται το όχι απλώς οργανωμένο σχέδιο, το τί είχε σκοπό να κάνει. Κι ευτυχώς εβρέθει η μικρή πριν να είναι αργά.».

Σχετικά με το αν υπήρξε κύκλωμα πορνογραφίας πίσω από την αρπαγή της ανήλικης, η δικηγόρος τόνισε: «Αυτό δεν μπόρεσε να αποκαλυφθεί υπήρξε ολοσκαιρής καταστροφή του λάπτοπ, δεν βρέθηκαν οι αποδείξεις, για να ασκηθεί ποινική δίωξη. Η πολιτική αγωγή κάνει μια ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει ο φάκελος στην ανάκριση για περαιτέρω άρση τελεφωνικού απορρήτου, για να βρεθούν αποδείξεις».

«Δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για ύπαρξη συνεργών ή πορνογραφικού υλικού», πρόσθεσε.

«Η ίδια [η κατηγορούμενη] στην πρώτη κατάθεση επιμένει στην αρχική της θέση, ότι ήταν μια πράξη φροντίδας. Η πρόταση της αντιεισαγγελέας είναι καταπέλτης, ότι υπήρχε πλάνο. Έχει βρεθεί το ημερολόγιο με το όνομα της μικρής και ερωτηματικά. Οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της 33χρονης δείχνουν ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Το παιδί είναι στο ίδρυμα, είναι καλά».

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 11/05/2021

Ελλάδα