Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επιστροφή σε εικόνες προ πανδημίας σε δρόμους & σχολεία – Παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα ασφαλείας, τα επόμενα βήματα

10.05.2021 | 16:51 Eνσωμάτωση

Τα σχολεία άνοιξαν και οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι και πάλι.

Το μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης δείχνει πως πλέον η επιστροφή στις προ κορωνοϊού καταστάσεις είναι ολοκληρωτική.

Πολύς κόσμος και στις στάσεις των λεωφορείων, που πηγαινοέρχονται γεμάτα εργαζόμενους. Τα λεωφορεία φτάνουν γεμάτα στις στάσεις και όσα έχουν κάποιον χώρο γεμίζουν γρήγορα από όσους περιμένουν ώρα στον ήλιο.

Με το χαρτί των self-tests στα χέρια, οι μαθητές στο 2ο γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψαν στα θρανία.

«Τηρούμε τα μέτρα, υπάρχει ανησυχία».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρά το τεστ, θερμομετρήθηκαν κατά την είσοδό τους, ενώ τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ με αποστάσεις και μάσκες.

Σχολεία της Αυλίδας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συνωστισμός στα φαρμακεία για ένα self-test

Το άνοιγμα των σχολείων έφερε λαοθάλασσα στα φαρμακεία από γονείς που ψάχνουν απεγνωσμένα για τεστ.

Σήμερα, 10 Μαΐου, άνοιξαν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, διοικητικά δικαστήρια ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, καθώς και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία και από τις 15 έρχεται η απελευθέρωση μετακινήσεων και βαδίζουμε για κατάργηση των SMS.

Παρελθόν θα είναι τα click away & click inside ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να πάει στις 00.00 τα μεσάνυχτα.

Από τις 17 Μαΐου ανοίγουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι αθλητικές ακαδημίες, τα γυμναστήρια μόνο για τους εμβολιασμένους, τα ωδεία, τα ΙΕΚ και τα κολλέγια και οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις.

Στις 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους και στις 28 Μαΐου ξεκινούν οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις μόνο σε υπαίθριους χώρους.

Με το νέο σχολικό έτος θα εκκινήσει & ο εμβολιασμός των μαθητών

Με τη νέα χρονιά θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των μαθητών. Οι κάτω των 18 ετών θα εμβολιαστούν μόλις δώσει έγκριση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και η εξέλιξη που αναμένεται είναι η έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12 – 15 ετών.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ισραήλ που θεωρείται πετυχημένο αλλά και της Κύπρου που ήδη οι εμβολιασμένοι έχουν προνόμια.

Επαναλειτουργία σχολείων: 3.000 τα θετικά self-tests

Τα 3.000 προσεγγίζουν τα συνολικά θετικά self-tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, μετέβησαν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος καθώς χθες, είχε πέσει η πλατφόρμα για κάποιο διάστημα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/05/2021