Κόσμος

Στον Ινδικό ωκεανό έπεσε τελικά ο κινεζικός πύραυλος

09.05.2021 | 06:55 Eνσωμάτωση

Έπεσε στη Γη τα ξημερώματα ο κινεζικός πύραυλος ο οποίος, σύμφωνα με τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης που επικαλούνται πληροφορίες από την κινεζική διαστημική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ο κινεζικός πύραυλος έπεσε στη Γη στις 05.24 ώρα Ελλάδος, στον Ινδικό ωκεανό, κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου έπεσαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, μετέδωσαν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κολομβία: Βία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Στην Κολομβία εδώ και μία εβδομάδα πραγματοποιούνται βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν με αφορμή νομοσχέδιο της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα.

Τελικά το νομοσχέδιο αποσύρθηκε, οι διαδηλώσεις ωστόσο συνεχίστηκαν, με τους πολίτες να είναι πολύ πιεσμένοι οικονομικά και να ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά της φτώχιας, κατά της αστυνομικής βίας και των ανισοτήτων στο σύστημα υγείας και εκπαίδευσης. Μέχρι στιγμής 24 διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους στις βίαιες διαδηλώσεις.

Ισπανία: Πάρτι υποδέχτηκαν την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης

Εχτές έπαψε να ισχύει η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις περισσότερες περιοχές της Ισπανίας, και οι πολίτες στη Βαρκελώνη ξεχύθηκαν στις παραλίες, με τους αστυνομικούς να τους κάνουν συστάσεις για να τηρούν τα μέτρα.

Στη Μαδρίτη ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, και ως εκ τούτου καφετέριες και εστιατόρια παραμένουν κλειστά.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 09/05/2021