Ελλάδα

Σε ετοιμότητα όλοι οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα για τον κινεζικό πύραυλο, με εντολή Χαρδαλιά

09.05.2021 | 06:26 Eνσωμάτωση

Σε επιφυλακή τέθηκαν από εχτές, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, όλοι οι φορείς Πολιτικής Προστασίας, εν αναμονή του κινεζικού πυραύλου που πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση, το κρίσιμο διάστημα ξεκίνησε από το Σάββατο 8/5 στις 21:12 μέχρι σήμερα Κυριακή 9/5 το μεσημέρι στις 12:46 «διότι ο Κινεζικός Πύραυλος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της Γης (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41,5 Β και 41,5 Ν παραλλήλου και η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας».

Νέα NOTAM στην Ελλάδα

Μάλιστα, νέα NOTAM εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον κινέζικο πύραυλο, τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, με την Ελλάδα να βρίσκεται μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

«Εχθές το βράδυ όταν με ενημέρωσαν ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή δεν το πίστεψα. Μετά είδα την διαταγή. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αποτρέψουμε τον πύραυλο, αλλά αν έχουμε ένα γεγονός η αστυνομία θα ανταποκριθεί γρήγορα. Δεν έχουμε αλλαγές στον προγραμματισμό των πτήσεων», σχολίασε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 09/05/2021