Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τα εργασιακά & το άνοιγμα του τουρισμού: Μελάς και Νοτοπούλου στο Mega

08.05.2021 | 09:49 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Μελάς, βουλευτής της ΝΔ, και Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και το πώς αναμένεται το άνοιγμα του τουρισμού.

«Νομίζω πως αυτή η κυβέρνηση έχει επιχειρήσει να ανοίξει πολλά μέτωπα, ανοίγοντας τη συζήτηση για την επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα. Οι μειώσεις μισθών και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν οδηγούν στην ανάπτυξη. Την απάντηση την έχουν δώσει οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βγήκαν στους δρόμους την Πρωτομαγιά», σημείωσε η κ. Νοτοπούλου αναφορικά με τις αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

«Ωραία τα συνθήματα από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολλά τα fake news που έχει προωθήσει στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάργηση του 8ώρου, αναφερόμενος σε μια διάταξη που υπάρχει από το 1990 και δεν καταργήθηκε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Το νομοσχέδιο ρυθμίζει την τηλεργασία, προστατεύοντας τον εργαζόμενο. Στηρίζει τους άντρες εργαζόμενους με ενίσχυση της άδειας πατρότητας, θεσπίζει νέα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, και εισάγει μέτρα που έχουν να κάνουν με την παρενόχληση και τη χρήση βίας στους χώρους εργασίας. Το σημαντικό είναι ότι το οχτάωρο δεν καταργείται. Ο εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει περισσότερο κάποιες μέρες, και λιγότερο άλλες. Το θέμα των υπερωριών δεν αλλάζει. Η κυβέρνηση στηρίζει τους εργαζόμενους», απάντησε ο κ. Μελάς.

Το άνοιγμα του τουρισμού και η αγωνία για τα κρούσματα

Αναφερόμενη στο επερχόμενο άνοιγμα του τουρισμού, η κ. Νοτοπούλου σημείωσε ότι «Πρέπει να πετύχει ο τουρισμός, είναι εθνικό μας στοίχημα. Ο κόσμος του τουρισμού βάζει πλάτη και προηγείται διεθνώς στην προσπάθεια να προσελκύσει τουρίστες τηρώντας τα μέτρα και παρέχοντας ασφάλεια. Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι κάνει. Το πότε θα ανοίξει ο τουρισμός έπρεπε να το αποφασίσουν οι ειδικοί. Αλλά έπρεπε να γίνει με ενίσχυση του συστήματος υγείας και με ασφάλεια στους τουριστικούς προορισμούς. Ο τουρισμός είναι θέμα ασφάλειας. Πώς προχωράς χωρίς να διασφαλίζεις κάποια πράγματα; Η Ελλάδα προσφέρει μια μοναδική ομορφιά, αλλά θα πρέπει να προσφέρει και ασφάλεια. Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει το ΕΣΥ και να έχει ένα αξιόπιστο σύστημα ιχνηλάτησης. Αυτό δεν το κάνει και φοβάμαι ότι θα είναι σε βάρος του τουρισμού».

«Ο τουρισμός στη χώρα μας θα είναι ασφαλής εφόσον έχει προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η χώρα μας είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν προχωρήσει καλύτερα τον εμβολιασμό», απάντησε ο κ. Μελάς.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 08/05/2021