Ελλάδα

Μπότηδες, βεγγαλικά και… κρούσματα άφησε το Πάσχα στην Κέρκυρα

07.05.2021 | 16:55 Eνσωμάτωση

Από τη μοναχική Ανάσταση του περσινού lockdown στην Κέρκυρα, στον φετινό εορτασμό, κόντρα σε όλα τα μέτρα, με απίστευτο συνωστισμό. 

«Φέτος σε τίποτα η Κέρκυρα δεν θύμιζε lockdown. Ό,τι συνέβαινε το 2017, 2018, 2019 συνέβη στην Κέρκυρα το 2021» σημείωσε ο διευθ. σύμβουλος του Corfu Channel, Ιωάννης Ρεβύθης.

Οι εικόνες ίδιες και απαραλλάκτες με το 2019, όταν ο κορωνοϊός δεν είχε μπει ακόμη στις ζωές μας. Πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί εδώ στο Πεντοφάναρο στο κέντρο της Κέρκυρας.

Οι Κερκυραίοι αψήφισαν οποιοδήποτε μέτρο για τήρηση αποστάσεων και συνωστίστηκαν για να παρακολουθήσουν το έθιμο των μπότηδων στη Σπιανάδα. Με την Αστυνομία ωσεί παρούσα.

«Δεν μπορούμε να είμαστε με τον βούρδουλα. Είναι δική μας ευθύνη, δική σας ευθύνη, ευθύνη όλων μας να τηρούμε τα μέτρα και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, το εργασιακό μας περιβάλλον» υποστήριξε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη.

Κι έτσι η Κέρκυρα από το 1 κρούσμα την 1η Μαϊου, χτες έφτασε τα 43 νέα κρούσματα κορωνοϊού. «Αναμενόμενο ήταν να παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα» συμπλήρωσε η αντιπεριφερειάρχης του νησιού.

Ήρθε η «λυπητερή» του Πάσχα

Μέσα σε 5 ημέρες η Κέρκυρα κατέγραψε συνολικά 76 κρούσματα κορωνοϊού όταν την αντίστοιχη εποχή πέρσι τα κρούσματα ήταν μηδενικά.

Παρά το γεγονός πως το «Χριστός Ανέστη» εψάλη στις 9 το βράδυ όπως όριζε η Ιερά Σύνοδος, ακριβώς τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, ο ουρανός γέμισε βεγγαλικά και η Πάνω Πλατεία με πλήθος κόσμου.

«Για να περάσει τόσος κόσμος και να φτάσει στην πλατεία από κάπου περνούν. Όλα αυτά συνέβησαν 12 το βράδυ με απαγόρευση. Όλοι το σκύλο τους βόλτα έβγαλαν;» συμπλήρωσε ο κ. Ρεβύθης.

«Θα έπρεπε ν’ αποφευχθεί να πεταχτούν κανάτες και ν’ αποφευχθεί να γίνει το οτιδήποτε γιατί όταν περιμένεις ν’ ανοίξεις τον τουρισμό και ζεις από τον τουρισμό, φυλάς τα ρούχα σου, που λένε, για να έχεις τα μισά» τόνισε κάτοικος του νησιού μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Πονοκέφαλο» στους επίσημους φορείς του νησιού προκαλούν και τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού των κατοίκων μια ανάσα πριν από την έναρξη του τουρισμού.

«Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι 23.000 το 23% του νησιού να σκεφτείτε. Θεωρώ ότι θα αυξηθεί το ποσοστό αυτό» ανέφερε η κυρία Ανδριώτη.

Έως και 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα πραγματοποιούνται σήμερα στην Κέρκυρα με την περιφέρεια να καλεί τους κατοίκους και δη εκείνους που ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/05/2021