Ελλάδα

Άρση μέτρων: Τέλος από 14/05 για click away και click inside – Συνεδριάζουν οι ειδικοί για θέατρα, μουσεία, θερινά σινεμά & συναυλίες

07.05.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα ύστερα από το σκληρό lockdown γίνεται σήμερα. Συνεδριάζουν οι ειδικοί για να προτείνουν το άνοιγμα των μουσείων, των θερινών κινηματογράφων, των θεάτρων αλλά και των συναυλιών. Την ίδια στιγμή αύριο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες με ειδικά μέτρα προστασίας για τους λουόμενους, ενώ τη Δευτέρα οι μαθητές των γυμνασίων των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα καθίσουν ξανά στα θρανία. Στις 14 Μαΐου μπαίνει τέλος και στα click away και click inside για τις αγορές στα καταστήματα.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Μάιου, αλλάζει η διαδικασία που κάνουμε τα ψώνια μας στα καταστήματα. Καταργείται η μέθοδος του click away kai click inside. Ο περιορισμένος αριθμός πελατών παραμένει και όπως φαίνεται θα μας μείνει στη ζωή μας και τους επόμενους μήνες.

H Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει και τον πολιτισμό με την κυβέρνηση να καταθέτει πρόταση προς την Επιτροπή των Ειδικών στην σημερινή συνεδρίαση με τρεις ημερομηνίες – κλειδιά. 14 Μαΐου, μία ημέρα πριν το άνοιγμα του τουρισμού, προτείνεται να ανοίξουν τα μουσεία, στις 21 τα θερινά σινεμά, και μία εβδομάδα αργότερα θέατρα και συναυλιακοί χώροι.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, 17 Μαΐου ανοίγουν:

– Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Εργαστηριακά μαθήματα με φυσική παρουσία. Πρακτική άσκηση.

– Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Δια ζώσης διδασκαλεία του Α’ και Β’ κύκλου και το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

– Κολέγια – Εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις.

Η προσέλευση γίνεται υποχρεωτικά με self-test μια φορά την εβδομάδα.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 10 Μάϊου, «χτυπάει» κουδούνι για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, ΑΕΙ, και τα φροντιστήρια για τους μαθητές της 3ης τάξης του Λυκείου καθώς και ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις.

Αύριο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι οργανωμένες παραλίες με αποστάσεις και μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός στους εμβολιασμούς έχει ανέβει, με περισσότερα από 110.000 ραντεβού κλεισμένα για σήμερα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/05/2021