Ελλάδα

Σάλος με τον ιερέα της Χαλκιδικής – «Όποιος φοράει μάσκα, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία»

05.05.2021 | 17:24

«Όποιος φοράει μάσκα, έχει κάνει το εμβόλιο και έχει κάνει και τα τεστ, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία. Όχι, όχι μην χειροκροτάτε. Σκανδαλίζεστε;»

Είναι ο προκλητικός λόγος που εκφωνεί ο ιερέας της Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέων Σιλάτων Χαλκιδικής στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, των Αγίων Παθών του Κυρίου.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πόσο εύκολο είναι για εκείνον ν’ απαγορεύσει την είσοδο σε όσους τηρούν τα μέτρα.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο για μένα να το κάνω αυτό και να γίνει επανάσταση εδώ αλλά δεν είναι του Θεού όμως.
Σύμφωνα με τον ιερέα αρνητή της μάσκας και των εμβολίων, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό δεν είναι τίποτε άλλο από έργο του Διαβόλου.»

«Ξέρετε τι είναι αυτό; Ο Διάβολος. Όποιος δεν κάνει εμβόλια, δεν κάνει τα τεστ κορωνοϊού όποιος δεν υπακούσει τις εντολές του Διαβόλου δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψει, να πάει στην εκκλησία, να έχει περίθαλψη.
Απευθυνόμενος στους πιστούς εντός του ναού μίλησε για τον φασισμό τον οποίο όπως ισχυρίζεται ο ίδιος έχει επιβληθεί στην κοινωνία.»

«Άντε να σας πω και αυτό γιατί φουντώνω όσο πάω είστε έξυπνοι άνθρωποι δεν είστε χαζοί. Είναι ωραίο να έρχονται οι τουρίστες και να πηγαίνουν όπου θέλουν και εσείς να μην μπορείτε; Φασισμός είναι αυτό το πράγμα, φασισμός.»

Το κήρυγμα του κατέληξε με την προαναγγελία της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στις 12 και όχι στις 9 όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

«Είναι ωραίο ο κορωνοϊός να κυκλοφορεί μέχρι τις 9 και όχι στις 12? Αν είστε τόσο τυφλοί ξέρετε τι λέει ο Δαυίδ. Τυφλού οδηγός, αμφότεροι στον βόθρο πέφτουνε. Γι’ αυτό δεν θα σας πω τι κάνετε, κάντε ό,τι θέλετε.»

Πράγματι, αντιβαίνοντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊου, το «Χριστός Ανέστη» στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου ακούστηκε τα μεσάνυχτα με πλήθος κόσμου να συρρέει στην περιοχή, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Το MEGA προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ιερέα ο οποίος κάλεσε την αστυνομία. Οι κάτοικοι είναι διχασμένοι στην περιοχή. Αρκετοί είπαν ότι τον αγαπούν ιδιαίτερα γιατί βοηθάει στην τοπική κοινωνία.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 05/05/2021

Ελλάδα