«Η φωνή μίας γενιάς. Το άβαταρ μίας τεράστιας διαδικτυακής φήμης. Είδωλο του body positivity. Πολλά σηκώνει η 19χρονη Μπίλι Άιλις στους ώμους της. Η σούπερ σταρ της ποπ μιλάει για τη πρόσφατη μεταμόρφωσή της, τη νέα μουσική και τους δικούς της όρους για τη ζωή», αναφέρει η βρετανική Vogue στην αρχή της συνέντευξης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Vogue η φωτογράφηση εμπνέεται από κλασικές pin up εμφανίσεις και ήταν ιδέα της ίδια της Άιλις.

Ωστόσο η ίδια φάνηκε ανήσυχη γι’ αυτή. «Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτά», αναφέρει ανοίγοντας το στόμα της με τρόμο (…). Και στη συνέχεια λέει: «Ξέρεις, εκτός από όταν είμαι μόνη μου και έτσι.»

Στη συνέντευξη η ίδια αποκαλύπτει πως το σώμα της ήταν ο πρωταρχικός λόγος για την κατάθλιψή της όταν ήταν μικρότερη ενώ για τη φωτογράφιση, στην οποία φοράει κορσέ, προβλέπει πως κάποιοι θα πουν: «Αφού είσαι υπέρ του body positivity γιατί φοράς κορσέ; Γιατί δεν δείχνεις το πραγματικό σώμα σου;». Σηκώνοντας τα μάτια, γράφει η Vogue, απαντά: «Η φάση μου είναι πως μπορώ να κάνω ό,τι θέλω.»

«Έχει να κάνει με το πώς νιώθεις εσύ καλά. (…) Αν νιώθεις καλά, φαίνεσαι καλά», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.