Κόσμος

ΗΠΑ: Θύμα αστυνομικής βίας ηλικιωμένη με άνοια

30.04.2021 | 13:40

Στις ΗΠΑ, ενώ ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απευθυνόταν στο κογκρέσο για πρώτη φορά μετά την ανάληψη εξουσίας, κάνοντας σαφή αναφορά στην ακραία αστυνομική βια, νέα περίπτωση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο Κολοράντο, με θύμα μια ηλικιωμένη Αμερικανίδα με άνοια. Οι αστυνομικοί της έσπασαν το χέρι και της εξάρθρωσαν τον ώμο, όταν τη συνέλαβαν για μικροκλοπή από σουπερμάρκετ.

Η 73χρονη Κάρεν Γκάρντνερ, πάσχει από άνοια και περπατά στην άκρη του δρόμου στην πόλη Λοβλαντ του Κολοράντο, φανερά αποπροσανατολισμένη.

Δίπλα της φτάνει ο αστυνομικός Όστιν Χοπ. Έχει λάβει κλήση από εμπορικό κέντρο για μία ηλικιωμένη που προσπάθησε να κλέψει προϊόντα αξίας 13 δολαρίων.

Ο αστυνομικός πετά τη γυναίκα στο έδαφος, της φέρνει τα χέρια πίσω από την πλάτη, την ακινητοποιεί.

Στο σημείο φτάνει και γυναίκα συνάδελφός του… Μαζί σπρώχνουν την ηλικιωμένη για να την βάλουν στο περιπολικό. Περαστικός διαμαρτύρεται για τον τρόπο που συμπεριφέρονται.

Η βαρβαρότητα συνεχίζεται στο αστυνομικό τμήμα όπου οι δύο συνεργάτες γελούν με το θύμα τους. Βλέπουν το υλικό από τις κάμερες στις στολές τους και αστειεύονται για τον τρόπο με τον οποίο της έβγαλαν τον ώμο.

Η ηλικιωμένη κρατήθηκε για 6 ολόκληρες ώρες χωρίς ιατρική βοήθεια. Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα που η οικογένειά της κινήθηκε νομικά και έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν ότι η γυναίκα υπέστη εξάρθρωση ώμου και κάταγμα στο αριστερό της χέρι, οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

 

 

 

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/04/2021

Κόσμος