Ελλάδα

Με αποστολή SMS φαίνεται πως ξεκινά η εστίαση

28.04.2021 | 16:49 Eνσωμάτωση

Στις 6 το απόγευμα ξεκαθαρίζει το τοπίο από το Νίκο Χαρδαλιά για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τα SMS.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το SMS θα παραμείνει και με το άνοιγμα της εστίασης.

Ο οδικός χάρτης για την επιστροφή στην κανονικότητα όπως αποκάλυψε στο MEGA ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, περιλαμβάνει και την λειτουργία όλων των καταστημάτων που διαθέτουν εξωτερικό χώρο. Ακόμα και τα καφέ-μπαρ στα οποία θα μπορούν να πηγαίνουν οι καταναλωτές χωρίς απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων από τις 3 Μαΐου.

Ωστόσο ήδη από το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα θα μπορούμε να μεταφερθούμε σε όποιο σημείο του νομού θέλουμε, με τον κωδικό 6 στο SMS.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις με SMS με κωδικός 6 για σωματική άσκηση αυτή τη στιγμή, είναι ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές επιτρέπονται μόνο για επισκέψεις σε καταστήματα και σε κομμωτήρια με SMS στο 13032).

Τσιμπημένες οι τιμές σε οβελία και λαμπάδες

Στην αγορά οι τιμές παραμένουν τσιμπημένες και σήμερα. Κατά συνέπεια οι καταναλωτές ξεχνούν το ολόκληρο αρνάκι και επιχειρούν να κάνουν Πάσχα με οικονομικότερές λύσεις.

Τις υψηλές τιμές παραδέχονται και οι έμποροι αφού οι ελλείψεις εκτίναξαν το κόστος.
Η τιμή του οβελία στα συνοικιακά κρεοπωλεία όπου λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις σπεύδουν οι περισσότεροι φτάνει από τα 11 μέχρι τα 15 ευρώ το κιλό.
Στην Θεσσαλονίκη οι υψηλές τιμές νέκρωσαν την αγορά. Και εκεί οι καταναλωτές καταφεύγουν όταν ψωνίζουν στην λύση του μισού αρνιού για τον φούρνο.

Οι νονοί που σπεύδουν για λαμπάδες θα πρέπει να υπολογίζουν κατά μέσο όρο τα 12 ευρώ αν και δεν λείπουν και οι ακριβότερες επιλογές. Τις τιμές θα χαρακτηρίσουν φαρμάκι οι νονοί που όμως δεν έχουν και άλλη επιλογή.

Με καλό καιρό το Πάσχα και θερμοκρασίες καλοκαιριού

Στα θετικά είναι πάντως ο καλός καιρός που με θερμοκρασίες οι οποίες θα φτάσουν ακόμα και τους 35 βαθμούς το Πάσχα θα θυμίζουν περισσότερο καλοκαίρι.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 28/04/2021