Ελλάδα

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Λαγός – Πότε θα εκδοθεί στην Ελλάδα

27.04.2021 | 16:46 Eνσωμάτωση

Στις Βρυξέλλες συνελήφθη πριν λίγες ώρες ο Γιάννης Λαγός.

«Όλοι αυτοί τα εγκλήματα που έκαναν θα πάνε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και θα κριθούν. Κουκουλοφόροι που μας πηγαίνουν μέσα. Δεν θα μας φοβίσουν τα τσιράκια του συστήματος» κραύγαζε μέσα στη Βουλή απειλώντας και τραμπουκίζοντας. Δεν κατάφερε όμως να γλυτώσει τη σύλληψη.

Θα παραμείνει για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και ακολούθως θα βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

Αν τελικά ο ευρωβουλευτής ο οποίος εξελέγη με την Χρυσή Αυγή εκδοθεί στην χώρα μας αυτό θα γίνει ίσως και πριν το Πάσχα.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωι, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού, λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή.

Ο Λαγός μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και άλλους πέντε πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Χρήστος Παππάς παραμένει φυγόποινος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Λαγός, ήταν σε 3ήμερο κλοιό παρακολούθησης από τις βελγικές αρχές μετά από συνεννόηση με τις ελληνικές καθώς αναμενόταν η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του.

Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA στις Βρυξέλλες, Σαράντη Μιχαλόπουλου, ο Λαγός συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες έξω από το σπίτι του αφού πρώτα εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές.

Είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή με συντριπτική πλειοψηφία 658 ψήφων έναντι 25 κατά.

Θα παραμείνει για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και εν συνεχεία Βέλγος δικαστής θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

Η βελγική αστυνομία τον παρακολουθούσε το τελευταίο διάστημα και ήταν σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Οι συνεργάτες του γραφείο του στην Ευρωβουλή είναι άφαντοι, δεν απαντούν στα τηλέφωνα ενώ σε οι βελγικές αρχές δεν αποκαλύπτουν σε ποιο αστυνομικό τμήμα των Βρυξελλών κρατείται.

Πότε θα εκδοθεί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λαγός ήδη κίνησε την διαδικασία για να μπλοκάρει την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Σε αυτό, θα αποφασίσει η βελγική Δικαιοσύνη. Πάντως, τυχόν προσβολή της έκδοσής του, μπορεί να καθυστερήσει 2-3 μήνες την διαδικασία.

Αν δεν την προσβάλλει, σε 2-3 μέρες θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Πάντως, μέχρι να τελεσιδίσει η απόφαση, δεν χάνει την βουλευτική του έδρα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 27/04/2021