Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των SMS – Το σκάνε από παράδρομους οι εκδρομείς

27.04.2021 | 16:56

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πλήρη κατάργηση των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις. Τη Δευτέρα 3 Μαίου απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές αλλά το τι θα γίνει με τα SMS είναι ακόμα θολό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει τα μηνύματα να μας συνοδεύουν για κάποιο διάστημα ακόμα. «Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».

Από την άλλη ο Κυριάκος Πιερακάκης βλέπει πολύ πιο κοντά το τέλος των SMS και τα συνδυάζει με το άνοιγμα της εστίασης.

«Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η Εστίαση για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ

Το βέβαιο είναι ότι όλες οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις θα καταργηθούν σε 18 ημέρες, με το άνοιγμα του τουρισμού.

Ήδη από χθες η απαγόρευση ισχύει από τις 22:00 το βράδυ ενώ σε μία εβδομάδα, με το άνοιγμα της εστίασης θα πάει στις 23:00

Την ώρα που μέσα στην πόλη, το μποτιλιάρισμα χτυπάει κόκκινο, στα διόδια δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που κόντρα στις συστάσεις, δοκιμάζουν την τύχη τους στα μπλόκα.

«Οι δικαιολογίες που επικαλούνται είναι από… πρόταση γάμου που πρέπει γίνει την ανάσταση ή ότι κατάκοιτοι χρειάζονται βοήθεια, όμως οι σούβλες και τα κάρβουνα που βλέπουν φορτωμένα στα αυτοκίνητα μαρτυρούν πως άλλος είναι ο σκοπός του ταξιδιού.»

Έλεγχοι γίνονται και στα ΚΤΕΛ. Για όσους πάντως επιμένουν να ψάχνουν τρύπες στο σύστημα η αυτοψία του Live News στους παράδρομους που χρησιμοποιούν οι Θεσσαλονικείς απέδειξε πως τα μπλόκα είναι παντού, αλλά δεν ελέγχουν ένα προς ένα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Τηλεθεατής, όπως αποδεικνύει το βίντεο που κατέγραψε, κατάφερε να περάσει προς την Χαλκιδική, χωρίς να ελεγχθεί.

Από χθες στις 6 το πρωί μέχρι και σήμερα στις 6 το πρωί από τα διόδια Αθηνών Κορίνθου πέρασαν 9.558 οχήματα βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και έγιναν 163 επιστροφές οδηγών.

Από τα διόδια Αθηνών Λαμίας πέρασαν 12.921 οχήματα βεβαιώθηκε 1 παράβαση και έγιναν 42 επιστροφές οδηγών.

Αυξημένη η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά από νωρίς το πρωί με δεκάδες ταξιδιώτες να επιβιβάζονται στα πλοία με προορισμό τα νησιά…

Τα αυστηρά μέτρα έφεραν τα πάνω κάτω και στα Airbnb. Πολλοί ήξταν αυτοί που θέλησαν να εκμεταλευτούν τις γιορτές για να πάνε έστω κάπου κοντά στα αστικά κέντρα και να μείνουν σε ένα σπίτι π[ου θα νοίκιαζαν μέσω Airbnb.

Μόλις κατάλαβαν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει οι ακυρώσεις έπεσαν βροχή.

Στην Θεσσαλονίκη φέτος το σαν την Χαλκιδφική δεν έχει έγινε ένα σκέτο Χαλκιδική; Δεν έχει.

ΜΙΝΙ – ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο καλός καιρός πάντως θα θυμίζει όλο και περισσότερο καλοκαίρι, και ας μείνουν εγκλωβισμένοι οι πολίτες στα αστικά κέντρα.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες καύσωνα από τη Μεγάλη Πέμπτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς,: Κρήτη 35 βαθμοί ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ίδια εικόνα και σήμερα στα διόδια της Ελευσίνας. Γίνονται έλεγχοι σε όλους τους οδηγούς. Και ο παράδρομος έχει μπλόκο με εντατικούς ελέγχους. Σήμερα οι άνδρες της αστυνομίας έχουν δείξει τον δρόμο της επιστροφής σε τουλάχιστον 100 οδηγούς.  Τα μπλόκα θα παραμείνουν για όλη τη μέρα και αναμένεται να είναι το ίδιο ισχυρά και τις προσεχείς ημέρες.

Παρόμοια η κατάσταση και στα διόδια των Μαλγάρων. Οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι. Σήμερα από τις 06:00 έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις παραβάσεις. Οι αστυνομικοί έχουν ακούσει απίστευτες δικαιολογίες. Μια κυρία ήθελε να πάει σε κατάστημα σε άλλο νομό γιατί υποστήριξε ότι εκεί ψωνίζει πιο φθηνά.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 27/04/2021

Ελλάδα