Καιρός

Αίθριος καιρός τη Μεγάλη Τετάρτη

27.04.2021 | 13:51

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα φέρουν ένα μίνι καλοκαίρι στη χώρα το φετινό Πάσχα. Κύρια χαρακτηριστικά, η λιακάδα και οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ μαζί με τη ζέστη θα μας επηρεάσει και σκόνη από την Αφρική.

Τη Μ. Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα. Θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με λιακάδα και αραιές νεφώσεις, και στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου.

Πιθανόν το απόγευμα σε πολύ τοπικό επίπεδο σε ορεινές περιοχές της βόρειας
Ελλάδας να ψιχαλίσει ή να βρέξει για λίγο. Βροχές όμως άνευ ιδιαίτερης σημασίας, καθώς και στα βόρεια ορεινά αλλά και στα πεδινά, προβλέπονται μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε άνοδο, 25 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 28-29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα φτάσει και 31 βαθμούς στα βόρεια παράλια της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά 3-5 μποφόρ, γρήγορα θα ενισχυθούν στα 6 στα βόρεια και μέχρι 7 μποφόρ στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία από 14-24, με νότιο άνεμο 4-6 μποφόρ.

Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο στη Θεσσαλονίκη, δε θα λείψουν όμως η αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία από 10-23 και οι άνεμοι μεταβλητοί 2-3 μποφόρ.

Όσο αφορά τις επόμενες μέρες , ο καιρός θα γίνεται καθημερινά όλο και πιο καλοκαιρινός.

Έτσι τη Μ. Πέμπτη θα επικρατήσει λιακάδα με ένα πέρασμα από αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα φέρουν ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ στα νότια νοτιάδες μέχρι 6 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει τους 28-30 στα ηπειρωτικά και 32 βαθμούς Κέλσιου στην Κρήτη.

Κλείνοντας, τη Μ. Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα βόρεια.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα προσεγγίσει τους 30-33 βαθμούς , με νοτιάδες που δε θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, ξεπερνώντας ανήμερα του Πάσχα στην Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου, με πολύ ζέστη και στην υπόλοιπη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 27/04/2021

Καιρός