Καιρός

Ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις τη Μεγάλη Τρίτη

26.04.2021 | 13:44

Σε ανοιξιάτικη τροχιά ο καιρός πλέον, με τις βροχές να περιορίζονται σημαντικά το επόμενο διάστημα, ενώ από την μεγάλη Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει να σκαρφαλώνει σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Μ.Τρίτη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα μέσα στη μέρα θα πυκνώνουν.

Το ξημέρωμα όμως στα βορειοδυτικά και κυρίως σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και στη συνέχεια και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, πιθανόν να σημειωθούν σε τοπικό επίπεδο ασθενείς βροχές, οι οποίες τις προμεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει λίγο ακόμα, 22 στα βόρεια 23-25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σε άνοδο και στα νησιά του Αιγαίου, πλησιάζοντας ο υδράργυρος τους 25 βαθμούς Κελσίου στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα αργά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες, στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ, στο Αιγαίο 3-5 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ το πρωί, γρήγορα θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική περιμένουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 13-23 βαθμούς με νοτιά στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με κατά περιόδους τοπική συννεφιά, το βράδυ όμως θα διαλυθεί, με αίθρια νύχτα. Η θερμοκρασία από 11-21 βαθμούς και οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Να περάσουμε στην Μ.Τετάρτη , με αρκετό ήλιο, τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια- βορειοδυτικά λίγες βροχές μικρής διάρκειας. Η Μ. Τετάρτη θα είναι η μέρα που θα αρχίσουμε να μιλάμε για πιο καλοκαιρινές συνθήκες. Θερμότερες αέριες μάζες θα ανεβάσουν τον υδράργυρο στους 24 βαθμούς στα βόρεια, 27-28 στις υπόλοιπες περιοχές και 30 βαθμούς στην Κρήτη και θα φέρουν και σκόνη από την Αφρική, δημιουργώντας πιο θολή ατμόσφαιρα. Νοτιάδες στα πελάγη 5-6 τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Μ.Πέμπτη θα συνεχιστεί η καλοκαιρία, με παροδικές νεφώσεις μέσα στη μέρα και αρκετό ήλιο. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, με τα πρώτα 30αρια στα ηπειρωτικά, 33 στην Κρήτη, θερμοκρασίες κατά 10-12 βαθμούς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές και ήπιοι άνεμοι στα πελάγη 2-4 μποφόρ, στα νότια νοτιάδες μέχρι 5-6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 26/04/2021

Καιρός