Ελλάδα

Το άνοιγμα της εστίασης & τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων

24.04.2021 | 10:35 Eνσωμάτωση

Με τη χώρα να βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης προετοιμάζονται να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με τον Ηρακλή Ζησιμόπουλο, πρόεδρο Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Μυκόνου, οι επιχειρηματίες του νησιού τηρούν «στάση αναμονής».

«Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα αρχίσουν οι πρώτοι επισκέπτες να φτάνουν στο νησί. Έχουμε προετοιμαστεί πλήρως με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έχουμε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά».

Ιδιαίτερη ανησυχία στους επιχειρηματίες του νησιού προκαλούν τα διάφορα πάρτι που διοργανώνονται σε βίλες, με τον κ. Ζησιμόπουλο να αναφέρει πως το κλείσιμο των καταστημάτων στις 00.00 το βράδυ οδηγεί τον κόσμο στα παράνομα πάρτι.

«Πρέπει να επικεντρώσουμε στο να μην επαναλάβουμε τα περσινά λάθη και να έχουμε μια οργανωμένη μορφή διασκέδασης».

Εμβολιασμοί και αλλαγή ωραρίου είναι τα δύο πράγματα που ζητούν οι επιχειρηματίες προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να κυλήσει ομαλά η τουριστική περίοδος.

«Χαρούμενο γεγονός και προς τη σωστή κατεύθυνση», χαρακτήρισε το άνοιγμα των καταστημάτων και της εστίασης η Φωτεινή Παντζιά, ιδιοκτήτρια μπαρ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, η ημερομηνία του ανοίγματος δημιουργεί προβλήματα, αρχικά για τις προμήθειες και δευτερευόντως για τους εργαζομένους οι οποίοι θα πρέπει να είναι στη θέση τους από την Κυριακή.

«Δε θα έπρεπε να έχουν ανοίξει 3, αλλά 6», σημειώνει η κ. Παντζιά.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 24/04/2021