Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό

23.04.2021 | 13:25

Λήγει σήμερα το μεσημέρι η δεκαπενθήμερη προθεσμία που είχε λάβει ο Πέτρος Φιλιππίδης για να δώσει εξηγήσεις στην εισαγγελία, αναφορικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο κωμικός ηθοποιός έχει λάβει κλήση προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε αυτό το δικονομικό στάδιο ο ηθοποιός δεν είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα και μπορεί μέσω του δικηγόρου του να παραδώσει γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του.

Μέχρι στιγμής, η πλευρά του ηθοποιού τηρεί σιγήν ιχθύος για την στάση που θα κρατήσει, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αρνηθεί τα όσα οι τρεις καταγγέλλουσες τού έχουν καταλογίσει.

Οι καταγγελίες

Τα αδικήματα που έχουν περιγράψει οι καταγγέλλουσες φέρονται να έχουν τελεστεί τα έτη 2008, 2010 και 2014. Ο γνωστός κωμικός, πέρα από τις καταγγελίες των τριών γυναικών, έχει να αντικρούσει και μαρτυρικές καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και οι οποίες δόθηκαν στον εισαγγελέα προς επιβεβαίωση των καταγγελλομένων.

Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία για τα τρία αυτά αδικήματα, που είναι όλα σε βαθμό κακουργήματος.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/04/2021

Ελλάδα