Ελλάδα

Παρατείνεται το σχολικό έτος – 14 Ιουνίου οι πανελλαδικές

22.04.2021 | 16:48 Eνσωμάτωση

Με παράταση αλλά χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά όπως ανακοίνωσε το πρωί η Υπουργός Παιδείας.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα χτυπήσει το κουδούνι για όλες τις βαθμίδες με τους μαθητές του δημοτικού να παραμένουν στο θρανίο έως τις 25 Ιουνίου. Με τη βοήθεια των γονέων οι μικροί μαθητές θα υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα.

Με τις βεβαιώσεις των αρνητικών self test ανά χείρας θα συνεχίσουν να μπαίνουν οι μαθητές Λυκείου στις τάξεις τους μέχρι και την 11η Ιουνίου όταν και θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά.

Self – tests
«Υπερόπλο» στις σχολικές σάκες αποτελούν τα self tests. Η υπουργός αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς για τον εμβολιασμό τους.

Τα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι 269 αναμεσά τους και 3 τμήματα στο 1ο Λύκειο Βριλησσίων.

Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών αναμένεται να συζητηθεί εν ευθέτω χρόνο επισημαίνουν οι ειδικοί.

Επαρκούν τα self – tests;
1.740.000 μαθητές αναμένεται να πάνε σχολείο στις 10 Μαΐου. Άγνωστο παραμένει το εάν επαρκούν τα self-tests τόσο για την μαθητική κοινότητα όσο και για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες που θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό τεστ τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως παρά τη ματαίωση του διαγωνισμού για 10 εκατ. self test η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να διασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες.

Μέχρι στιγμής όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί στο LIVE NEWS, υπάρχει επάρκεια στα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Ψαλίδι στις αποδοχές των εκπαιδευτικών που δεν κάνουν self – tests προβλέπει η νέα ΚΥΑ ενώ για τους διευθυντές των σχολείων προβλέπεται παραπομπή στο Πειθαρχικό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/04/2021