Κόσμος

ΗΠΑ: Ένοχος ο αστυνομικός για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

21.04.2021 | 07:04 Eνσωμάτωση

Ένοχος για φόνο δευτέρου βαθμού κρίθηκε από το δικαστήριο ο πρώην αστυνομικός, Ντέρεκ Σόβιν, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο άκουσμα της απόφασης, οι εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν μαζευτεί έξω από το δικαστικό Μέγαρο στη Μινεάπολη, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με συγκεντρωμένους να κορνάρουν και να αγκαλιάζονται φανερά ανακουφισμένοι.

Η δίκη διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην πόλη οργανώνονται και πάλι καθημερινές διαδηλώσεις, μετά τον πρόσφατο θάνατο ενός νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε από μια λευκή αστυνομικό κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Στον δράστη της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία προκάλεσε παναμερικανικό ξεσηκωμό και σοβαρότατα επεισόδια σχεδόν στο σύνολο των Αμερικανικών Πολιτειών, αναμένεται να επιβληθεί ποινή κάθειρξης άνω των 40 ετών.

Οι ένορκοι της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν, του 45χρονου πρώην αστυνομικού που δικαζόταν για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία, τον έκριναν ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Πράσινο φως για την Johnson & Johnson

Πράσινο φως έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για την χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Αν και ενδέχεται να υπάρχει σύνδεση του εμβολίου με περιστατικά θρομβώσεων, ο Οργανισμός δήλωσε ότι τα οφέλη υπερτερούν, και πλέον είναι στην ευχέρεια της κάθε χώρας πως και θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω σκεύασμα.

Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που ξεκίνησε ήδη τους εμβολιασμούς με J&J.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 21/04/2021