Καιρός

Ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις την Πέμπτη

21.04.2021 | 13:49

Την Πέμπτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Περισσότερη συννεφιά φαίνεται σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ θα βρέξει το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και σε τμήματα της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Στις υπόλοιπες περιοχές, στα υπόλοιπα δηλαδή ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιοχές αναμένεται ένα απλό πέρασμά από αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας τους 22-24 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και 20-22 οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ήπιους νοτιάδες, 2-4 μποφόρ, βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με αραιέ νεφώσεις το μεσημέρι και αυξημένη συννεφιά το βράδυ όπου δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει λίγο τοπικά.

Η θερμοκρασία από 12-22 με ήπιο νοτιά 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρκετή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 10-20 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις, θα στραφούν το απόγευμα σε νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Να περάσουμε στην Παρασκευή, όπου ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά. Τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ηλιοφάνεια νοτιότερα.

Αργά το βράδυ προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, όπως θα δούμε και στον επόμενο χάρτη, οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει νέα άνοδο, φτάνοντας στους 24-25 βαθμούς Κελσίου, στους 21 στη βόρεια Ελλάδα ,όπου η συννεφιά και η βροχή δε θα αφήσει τη θερμοκρασία να ανέβει όπως στις υπόλοιπες περιοχές. Νοτιάδες στα πελάγη 2-4 και στο νότιο Ιόνιο 5-6 μποφόρ.

Κλείνοντας, το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Όσο προχωράμε προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιώνεται από τα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια στους 16 βαθμούς το μεσημέρι, 19 στα κεντρικά, αλλά θα παραμείνουν οι υψηλές τιμές στα νότια με 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν στα 4-6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο μέχρι 7 μποφόρ.

Καιρός