Καιρός

Με αρκετή ηλιοφάνεια η Τετάρτη

20.04.2021 | 13:55

Την Τετάρτη τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά και βόρεια, μικρής έντασης και αρκετά περιορισμένες μέχρι το απόγευμα.

Μάλιστα στα βόρεια και κυρίως σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο και οι βροχές θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες, αφού έχει υποχωρήσει πλέον και η σκόνη, αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις.

Στο πρώτο μισό της ημέρας λίγες νεφώσεις κατά τόπους θα πυκνώσουν
στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, στους 17-20 στα δυτικά και βόρεια, 23 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 18-20 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ, και στο Αιγαίο 2-4, στα κεντρικά μέχρι 5 και στα νότια το πρωί πρόσκαιρα 6 μποφόρ, γρήγορα θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 10-22 και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη , με τον ήλιο να κυριαρχεί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η θερμοκρασία από 9-19 και οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, θα στραφούν σε νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Περισσότερη συννεφιά φαίνεται σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, με λίγες βροχές το μεσημέρι στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει , φτάνοντας το μεσημέρι τους 22-25 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά, 20-23 στο Αιγαίο ,με νοτιάδες 2- 3 μποφόρ, βοριάδες στα Δωδεκάνησα μέχρι 5 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα, αναμένονται βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, με καλύτερο γενικά καιρό στην υπόλοιπη χώρα και περισσότερο ήλιο νοτιότερα. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα προσεγγίσει τους 21 στα βόρεια και 24- 26 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φυσάει ένας βορειοδυτικός άνεμος , στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα πνέει νοτιοανατολικός 2-3 και στο νότιο Ιόνιο μέχρι και 5 μποφόρ.

Καιρός