Πολιτική

Αντιπαράθεση Ρουσόπουλου – Αχτσιόγλου για «Πάσχα στο χωριό» και κορωνοπάρτι

20.04.2021 | 09:41 Eνσωμάτωση

Το θέμα «Πάσχα στο χωριό», τους συνωστισμούς αλλά και το ζήτημα της εστίασης σχολίασαν στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Θα πρέπει να ακούμε τους λοιμωξιολόγους. Όπως είναι τα πράγματα σήμερα, πολύ δύσκολα θα μπορούμε να βγούμε εκτός αστικών κέντρων το Πάσχα» εκτίμησε ο κ. Ρουσόπουλος και αναφέρθηκε στους συνωστισμούς που λαμβάνουν χώρα.

«Δεν θα κατηγορούσα τους νέους ακρίτως που βγαίνουν στην πλατεία. Δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση με την κυβερνητική εξουσία που οι νέοι βγαίνουν στις πλατείες. Είναι ψυχολογική εκτόνωση που έχουν ανάγκη οι περισσότεροι άνθρωποι. Ο εγκλεισμός του ενός έτους θα δημιουργήσει τέτοια ψυχολογικά προβλήματα» σημείωσε.

Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου, εξήγησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε το άνοιγμα της εστίασης.

«Έχουμε το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη. Με δραματικές συνέπειες και στην οικονομία κλπ. Υπάρχει πολύ μεγάλη ευθύνη στην αποτυχία του lockdown. Έτσι όπως διαμορφωθεί η κατάσταση, δημιουργείται ένα πλαίσιο, που επιτρέπεται σε συμφέροντα της νύχτας να εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις και πολλές φορές να εξωθούν τις αντικοινωνικές συμπεριφορές» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι πολλά κορωνοπάρτι οργανώνονται από συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Η ρύθμιση σε αυτή τη φάση θα μπορούσε να έρθει μέσα από ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης» πρόσθεσε.

Ο κ. Ρουσόπουλος με τη σειρά του, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης ενώ «είδε» θετικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ότι πριν από λίγο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε όχι στο άνοιγμα της εστίασης και τώρα λέει ναι σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε στατικοί σε μια κινούμενη άμμο, όπως η πανδημία».

Ακόμα, η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δίνει προειλημμένες αποφάσεις στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ζητώντας δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της επιτροπής.

«Αν κάνουμε την επιστήμη λαϊκό ανάγνωσμα, και δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων των λοιμοξιωλόγων θα χωριστούμε σε πράσινους και βένετους. Δεν υπάρχει λόγος να διχάσουμε την κοινωνία» απάντησε ο κ. Ρουσόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 20/04/2021