Κόσμος

Βρετανία – Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Τα παραλειπόμενα της τελετής

19.04.2021 | 07:03 Eνσωμάτωση

Η Βρετανία είπε το τελευταίο «αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο, με το βρετανικό Τύπο να ασχολείται με τα παραλειπόμενα της τελετής.

«Έσπασε ο πάγος» μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι με αφορμή την κηδεία του παππού τους, καθώς τα δύο αδέρφια καταγράφηκαν από τις κάμερες να συνομιλούν μετά την κηδεία.

Συγκινητική ήταν και η εικόνα της μοναχικής, πλέον, βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν ότι έφερε μαζί της ένα λευκό μαντήλι του Φίλιππου και μία φωτογραφία της με τον ίδιο.

Στεφάνι με ελληνική «πινελιά» έστειλε για την κηδεία και η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του Χάρι, χρησιμοποιώντας λουλούδια που θυμίζουν Ελλάδα.

Τα βρετανικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν ιδιαίτερα και με το κολιέ που φορούσε η Κέιτ Μίντλετον, το οποίο ανήκει στη βασίλισσα, ενώ το είχε φορέσει και η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1982.

Το φέρετρο του Φίλιππου έφερε σημαία χωρισμένη σε τέσσερα μέρη, η οποία αποτελεί την προσωπική του σημαία, σύμφωνα με τους τίτλους του αλλά και την καταγωγή του.

Η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε ένα σημείωμα στο φέρετρο του Φίλιππου, το οποίο σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, υπογράφει ως Λίλιμπετ, όπως τη φώναζε ο πατέρας της, αλλά και ο ίδιος ο σύζυγός της.

Στη βασιλική κηδεία βρέθηκε και η κόμισσα Μαουντμπάτεν, Πέννυ, η μοναδική «θνητή» που βρέθηκε μεταξύ των «γαλαζοαίματων», και προσωπική φίλη του Φίλιππου.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/04/2021