Πολιτική

Η «παγωμάρα» στην Άγκυρα και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το επεισόδιο Δένδια – Τσαβούσογλου

17.04.2021 | 09:35

Συνεχίζει να ασχολείται με την αντιπαράθεση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, ο τουρκικός Τύπος.

Η εφημερίδα Χουριέτ αναφερόμενη στο γεγονός χρησιμοποίηση τα λόγια του κ. Ερντογάν για το σκηνικό της Πέμπτης. «Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια» γράφτηκε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Σαμπάχ. «Τον έβαλε στη θέση του ο υπουργός μας» υπογραμμίστηκε.

Από την άλλη, η Γενί Σαφάκ, έκανε μνεία στην επικοινωνία του τούρκου προέδρου με τον γ.γ του ΝΑΤΟ. «Αν το Αιγαίο είναι ήρεμο αυτό οφείλεται στην Τουρκία» έγραφε η εφημερίδα.

«Μούδιασαν. Υπήρξε παγωμάρα. Δεν περίμεναν να ακούσουν τις ελληνικές θέσεις μέσα στην Άγκυρα» τόνισε ο ανταποκριτής του MEGA στην Κωνσταντινούπολη, Ανδρέας Ρομπόπουλος.

«Ο τουρκικός Τύπος προσπαθεί να κατεβάσει το θέμα» σημείωσε.

Η συνέχεια στα ελληνοτουρκικά
«Δεν θα επηρεάσει τόσο την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων το επεισόδιο Δένδια – Τσαβούσογλου. Υπήρξαν τοποθετήσεις ειλικρινείς. Με όρους διπλωματικής πρακτικής, δεν υπάρχει προηγούμενο» δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος.

«Ο τούρκος πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να αποφύγει τις μεγάλες περιπέτειες» πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο ότι τα ελληνοτουρκικά ενώνουν οριζόντια το τουρκικό πολιτικό σύστημα.

«Ο κ. Δένδιας ήθελε να γνωστοποιήσει τις ελληνικές θέσεις κρυστάλλινες σε επίπεδο διεθνούς κοινής γνώμης» σημείωσε ο καθηγητής, ενώ υπογράμμισε ότι η επιστροφή της Ελλάδας στην Λιβύη, η πενταμερής για το Κυπριακό και οι περιφερειακές εξελίξεις θα εντείνουν τον ανταγωνισμό με την Τουρκία.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 17/04/2021

Πολιτική