Ελλάδα

Στον εισαγγελέα η μητέρα του μαθητή που αρνήθηκε το self test

16.04.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η μητέρα του μαθητή που δεν άφησε το παιδί της να κάνει σελφ τεστ και σαν να μην έφτανε αυτό καλούσε μέσω facebook και άλλους γονείς να αντιδράσουν στα σελφ τεστ. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποβάλλει μήνυση στο διευθυντή του σχολείου. Το σοκαριστικό είναι ότι έξω από το δικαστικό μέγαρο την επευφημούσαν υποστηρικτές που αυτοαποκαλούνται " θεματοφύλακες του Συντάγματος ". Υπάρχει πάντως και κάτι θετικό, το παιδί τουλάχιστον σήμερα έκανε σήμερα σελφ τεστ και μπήκε κανονικά για μάθημα.

Λίγη ώρα μετά τις 12 η Σοφία Ρωμαίου, η μητέρα του μαθητή που τάχθηκε κατά των σελφ τεστ στα σχολεία, και οδήγησε το 1ο λύκειο Ευόσμου σε κατάληψη έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Εκεί την περίμεναν δίχως να φορούν μάσκες προστασίας για τον κορωνοιο, και χωρίς να κρατούν αποστάσεις συγγενείς και φίλοι της, που αυτοαποκαλούνται ως ” θεματοφύλακες του Συντάγματος ” και τάσσονται και εκείνοι κατά των σελφ τεστ στους μαθητές .

Τρεις ώρες αργότερα η μητέρα του μαθητή, βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα αφού η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 27 Απριλίου.

Οι υποστηρικτές της την χειροκροτούν, ενώ έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο .

Η 49χρονη γυναίκα συνελήφθη χθες με τη διαδικασία του αυτοφώρου και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα.

Κατηγορείται ότι μέσω αναρτήσεων της στο Facebook καλούσε και άλλους γονείς να αντιδράσουν στα σελφ τεστ.

Την ώρα που η 49χρονη, μετά από μια νύχτα στο κρατητήριο, έμπαινε στο γραφείο του εισαγγελέα, ο γιος της έκανε μάθημα στο σχολείο του. Το 1ο Λύκειο Ευόσμου σήμερα λειτούργησε κανονικά και ο γιος της Ρωμαιου έγινε δεκτός με την προβλεπόμενη αρνητική βεβαίωση σελφ τεστ.

Η μητέρα του μαθητή ειχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολειου γιατί αρνηθηκε να επιτρέψει στο γιο της την εισοδο του στο σχολειο αφου δεν προσκομισε βεβαιωση αρνητικου τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/04/2021