Κόσμος

Πως αντέδρασε ο τουρκικός Τύπος στην αντιπαράθεση Δένδια – Τσαβούσογλου

16.04.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Μία στρεβλή εικόνα - για τα όσα έγιναν χθες στην Άγκυρα επιχειρούν να περάσουν στο σύνολό τους τα μέσα στην Τουρκία με αρκετή δόση χολής.

Τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες και ιστοσελίδες κάνουν το «άσπρο – μαύρο».

Ο πολιτικός αναλυτής του δικτύου NTV έσταξε δηλητήριο για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών εμπλέκοντας ακόμη και το… Δωδεκάθεο.

«Ο Δένδιας είναι ένας πολύ φιλόδοξος πολιτικός. Βλέπουμε ότι και στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι κύκλοι τον αποκαλούν τον μεγαλύτερο Έλληνα μετά τον Δία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τον στηρίζει ο Μητσοτάκης και έχει βάλει την πολιτική της κυβέρνησης πάνω σε αυτό τον άξονα, την εχθρική στάση προς την Τουρκία και ότι τα προβλήματα στις σχέσεις με την Τουρκία δεν μπορούν να επιλυθούν» σημείωσε ο Αχμέτ Γεσιλτεπέ.

Σύμφωνα με το «A HABER», «όταν ο Δένδιας είπε ότι η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, η ατμόσφαιρα άλλαξε. Ο Τσαβούσογλου απάντησε με σκληρή γλώσσα στον Έλληνα ομόλογό του».

Η ηλεκτρονική έκδοση της κρατικής τηλεόρασης μιλά για προσχεδιασμένη πρόκληση από την Αθήνα και για μεθοδευμένες κινήσεις του Νίκου Δένδια με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Α HABER «μετέφρασε» ως προβοκάτσια την επίκληση του διεθνούς δικαίου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. «Αποκαλύπτεται το παρασκήνιο των ενεργειών του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός είχε πάρει οδηγίες από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για αυτή την προβοκάτσια…

Το σοκ που προκλήθηκε από την ελληνική στάση, στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους της Τουρκίας, δεν ήταν δυνατό να κρυφτεί…

Η «Hürriyet» στο βασικό άρθρο γνώμης στην ηλεκτρονική της έκδοση σημειώνει πως η συμπεριφορά του Νίκου Δένδια ήταν σοκαριστική, κάνοντας λόγο για μάχη αντί για διάλογο μέσα στην Άγκυρα.

Με την Κυβέρνηση Ερντογάν να δέχεται για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τόσο ηχηρό πλήγμα στην «έδρα» της, μένει να φανεί εάν το πολύ της «θλίψεως» από την ελληνική στάση συνεχίσει να γεννά “παραφροσύνη” στην γείτονα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/04/2021