Ελλάδα

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Στο πλευρό των δύο χαροκαμένων γονιών όλη η τοπική κοινωνία

16.04.2021 | 09:31

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια στη Μακρινίτσα που έχασε στο διπλό φονικό τα παιδιά της, και τώρα έχουν απομείνει με το εγγόνι τους και χωρίς κανένα σχεδόν εισόδημα.

«Οι άνθρωποι αυτοί δε ζητούν οικονομική βοήθεια. Είναι τόσο αξιοπρεπείς. Μητέρα και πατέρας είναι σύμβολα. Όλη όμως η κοινότητα, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους, που ζούνε με μία σύνταξη των 400 ευρώ, έγιναν μια αγκαλιά. Και τα δύο παιδιά τους δούλευαν. Τώρα όλος ο κόσμος έγινε μια αγκαλιά για αυτούς τους ανθρώπους και ξεκινήσαμε ένα λογαριασμό αλληλεγγύης για αυτούς τους ανθρώπους».

«Αυτό που τονίστηκε από τη δικηγόρο είναι η αξιοπρέπεια της οικογένειας. Φιλοξενούνται σε σπίτι φιλικής τους οικογένειας, συγγενικής. Ήδη είμαι σε επικοινωνία με εργοστάσιο στο Βόλο, ο παππούς θα προσληφθεί ως εργαζόμενος. Εφόσον λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, το παιδί αυτό θα έρθει στον παιδικό σταθμό της μητρόπολης. Έχουμε έρθει σε επαφή γιατί έχουμε ιερέα που είναι και ψυχολόγος, και έχει βρεθεί λύση για τόνωση του παιδιού και συμπαράσταση. Έχουμε κατά κάποιο τρόπο αντιμετωπίσει τα πρώτα προβλήματα», είπε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 16/04/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη φρικτή δολοφονία – Πού εστιάζουν οι αρχές

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία και οι περιγραφές για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά -μπροστά στα μάτια του συζύγου της και δίπλα στο 11 μηνών μωρό της. Οι τρεις ληστές εισέβαλαν σε μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι με το παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα. Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Από τη μανία τους δε γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δολοφόνους, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη τους ενώ ο 32χρονος σύζυγος του θύματος συντετριμμένος είπε: «Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν αυτό που πάθαμε εμείς». Συγκινεί το στιγμιότυπο με τον αστυνομικό που έχει στην αγκαλιά του το βρέφος.