Ελλάδα

Αναβλήθηκε η δίκη της μητέρας που υποκινούσε μαθητές να μην κάνουν self test

16.04.2021 | 17:12 Eνσωμάτωση

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα η 49χρονη που κατηγορείται για διέγερση σε απείθεια βγήκε και αποθεώθηκε από άτομα που ασπάζονται τις απόψεις της.

Έψαλαν προς τιμήν της τον εθνικό μας ύμνο και της πέρασαν μια γαλανόλευκη σημαία στους ώμους με την ίδια να τους ευχαριστεί και να δείχνει πως το απολαμβάνει.

Νωρίτερα, υπό το άγρυπνο βλέμμα ατόμων που αυτοαποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος, με ειδικό σήμα ορισμένοι στα μανίκια των μπουφάν τους, η μητέρα μαθητή του 1ου Λυκείου Ευόσμου, φτάνει στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και παίρνει το δρόμο για το γραφείο του εισαγγελέα…

Μπροστά στις κάμερες εμφανίστηκε αμετανόητη για τα self test και γενικότερα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, αν και η ίδια μέχρι και πριν από λίγους μήνες διαφήμιζε με αναρτήσεις της, αυτές τις μάσκες προστασίας.

«Γονείς ένα έχω να πω, για τα παιδιά μας γίνεται αυτό» ήταν η δήλωσή της έξω από την Εισσαγελία.

Την ώρα που η 49χρονη, μετά από μια νύχτα στο κρατητήριο, έμπαινε στο γραφείο του εισαγγελέα, ο γιος της έκανε μάθημα στο σχολείο του. Μετά από δύο ταραγμένες μέρες, πήγε το πρωί έχοντας κάνει το προβλεπόμενο self test και οι καθηγητές του επέστρεψαν την είσοδο. Η μητέρα του κι τα άτομα που την στηρίζουν, πολλά από τα οποία βρίσκονταν χθες έξω από το Λύκειο του Ευόσμου την ώρα της έντασης, είχαν ραντεβού στα δικαστήρια. Οι περισσότεροι χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, με τις παρατηρήσεις των αστυνομικών να πέφτουν στο κενό.

Η μητέρα του μαθητή επιμένει ότι τα self test είναι επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών. Παρά το γεγονός πως μέχρι σήμερα κανένας ειδικός δεν έχει πει κάτι τέτοιο. Και μπορεί να δηλώνει κατά των self test και παντού να εμφανίζεται χωρίς μάσκα, φαίνεται ότι τις δέχεται όταν πρόκειται για εμπορική συναλλαγή. Εντύπωση προκαλούν τα όσα έγραφε διαδικτυακά για να πλασάρει αυτές τις μάσκες προστασίας που διαθέτει στο μαγαζί της.

Μάσκες λοιπόν με την υπογραφή της για μικρά παιδιά, για μεγαλύτερα, για οπαδούς ομάδων, πολύχρωμες αλλά και μονόχρωμες. Ανάλογα με την επιλογή και η τιμή. Από τα 0,99 οι μονόχρωμες, 1,10 για τις πολύχρωμες και 1,50 για τις διπλές, με ελάχιστη παραγγελία της 10.

Η ίδια μπορεί πλέον να ξεχνιέται, αφού όπως έχει πει κατάφερε να ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας της με τον κορωνοϊό, όμως οι κινήσεις της, τις τελευταίες μέρες την έφεραν κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Φώτης Μπαμπάνης, δεν γνωρίζει αν η ίδια επέτρεψε στο παιδί της να κάνει self test προκειμένου να πάει στο σχολείο σήμερα, καθώς δεν είχε επαφή με κανέναν.

«Εγώ δεν θα αξιολογήσω, ούτε θα κρίνω, ούτε θα ταυτιστώ με τις απόψεις της εντολέως μου» απάντησε ο συνήγορος της κατηγορούμενης όταν ρωτήθηκε αν επιμένει η μητέρα του μαθητή στις θέσεις της, σημειώνοντας ότι ο ίδιος στάθηκε στην κατηγορία που υπάρχει στη δικογραφία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/04/2021