Πολιτική

Αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο – Τα «αστεία της αριστεράς» και oι ανατροπές στα εργασιακά

15.04.2021 | 09:54

Πολιτική αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο είχαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο ευρωβουλευτής ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου.

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο «υπέρ του εργαζομένου», υπογραμμίζοντας ότι είναι «αστείο αυτό που λέει η αριστερά για κατάργηση του 8ωρου».

«Πληρώνονται κανονικά οι υπερωρίες. Δεν αλλάζει κάτι. Δίνεται η δυνατότητα να έχει ο εργαζόμενος κενή μέρα ή παραπάνω μέρες διακοπές» υποστήριξε, ενώ διερωτήθηκε «αν κάποιος θέλετε να εργάζεται 10 ώρες τέσσερις μέρες και να κάθεται την Παρασκευή, είναι κακό;».

«Δεν αλλάζει η εργασιακή σχέση. Πενθήμερη παραμένει η εργασία» πρόσθεχε.

«Καταργείται το 8ώρο, θεσπίζεται 10ώρη εργασία με απλήρωτες υπερωρίες και ατομικές συμβάσεις ώστε ο εργαζόμενος να είναι πλήρως αποδυναμωμένος και να αποδέχεται τους όρους του εργοδότη υπό την απειλή της απόλυσης» εκτίμησε ο κ. Χατζησωκράτης.

Για ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που είναι «αιτία πολέμου» για τους εργαζομένους μίλησε ο Λευτέρης Νικολάου.

«Το 1/3 των νέων θέσεων εργασίας είναι ελαστικής απασχόλησης με υποκατώτατο μισθό. Η ΝΔ σπρώχνει τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και εφαρμόζει το σούπερ μνημόνιο ‘’Ελλάδα 2.0’’» δήλωσε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 15/04/2021

Πολιτική