Ελλάδα

Τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Καραϊβάζ αναζητούν οι αρχές

14.04.2021 | 13:19

Τον ηθικό αυτουργό εκείνο δηλαδή που πλήρωσε τους δύο εκτελεστές για να βγάλουν από τη μέση τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών ξεσκονίζουν τις παλιές δικογραφίες του οργανωμένου εγκλήματος και κυρίως κακοποιών με βαρύ ποινικό μητρώο που εμπεριέχονται σε αυτές.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ήδη τέσσερις ποινικοί. Άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, εκρήξεις, σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πρόκειται για υποθέσεις και πρόσωπα που είχε ασχοληθεί κατά καιρούς στα ρεπορτάζ του και ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Επίσης ερευνάται αν οι συγκεκριμένοι ύποπτοι είχαν επικοινωνίες με τον δημοσιογράφο και αν τον είχαν απειλήσει.

Πάντως ο αστυνομικός συντάκτης δεν είχε εκφράσει στους δικούς του ανθρώπους κάποια ανησυχία για τη σωματική του ακεραιότητα.

Από τις κινήσεις τους οι εκτελεστές του Γιώργου Καραιβάζ φαίνεται πως ήταν γνώστες της περιοχής του Αλίμου γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο να ήρθαν από το εξωτερικό και ενισχύει την υποψία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε θύμα εκτελεστων που μένουν στη χώρα μας

Σε πολυκατοικία που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 60 μέτρων από το σημείο όπου εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος, οι κάτοικοι εντόπισαν τα σημάδια από τις σφαίρες που δεν βρήκαν τον στόχο.

Προβληματισμός για τις έρευνες
Την ίδια ώρα προβληματισμό στην αστυνομία δημιουργεί το γεγονός ότι πέντε ημέρες μετά την δολόφονία του Γιώργου Καραϊβαζ δεν έχει βρεθεί το σκούτερ το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους δεν έχουν καταφέρει να βρουν ακόμα τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής.

Οι αστυνομικοί αναζητούν κι άλλα στοιχεία αλλά και βίντεο που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων αναφορικά με το κινητό και το laptop του δημοσιογράφου αλλά και τα δεδομένα από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας. Οι εκτιμήσεις λένε ότι πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να πήραν μέρος τρεις δυάδες ατόμων.

Η ομάδα παρακολούθησης, η ομάδα κρούσης και η ομάδα διαφυγής. Ένα σχέδιο που οι αναλυτές της Ασφάλειας λένε ότι επιχειρήθηκε να εκτελεστεί και άλλες φορές αλλά για άγνωστους λόγους ακυρώθηκε.

Πού εστιάζουν οι αρχές
Οι αρχές εστιάζουν στο δρομολόγιο διαφυγής των αρχών. Οι αρχές σαρώνουν πόρτα πόρτα την περιοχή. Ψάχνουν να βρουν κάτι που θα τους δώσει ένα σημάδι, ένα στοιχείο του δρομολογίου, για να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/04/2021

Ελλάδα