Καιρός

Με τοπικές βροχές και νεφώσεις ο καιρός την Πέμπτη

14.04.2021 | 13:56 Eνσωμάτωση

Την Πέμπτη ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται μέχρι και το μεσημέρι στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, μέχρι την Ικαρία και τη Σάμο. Στις υπόλοιπες περιοχές η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και λίγες αραιές νεφώσεις.

Φαίνεται από το μεσημέρι και στη συνέχεια οι νεφώσεις κατά διαστήματα να πυκνώνουν στα δυτικά, χωρίς να δίνουν βροχές και να επεκτείνονται κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, όμως σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι καλός.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση, στους 18 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, 20°C στα ανατολικά ηπειρωτικά, 17-18°C οι μέγιστες τιμές και στο Αιγαίο και μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στο Αιγαίο βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ, πιο ήπιοι νοτιότερα και νοτιάδες στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία από 10-20°C και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης περιμένουμε αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 6-17°C με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Παρασκευή αναμένεται ο καιρός να είναι λίγο πιο βροχερός, δεν περιμένουμε όμως δυνατές βροχές, με φαινόμενα στα δυτικά νοτιοδυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, 17-20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 21-22°C στο Αιγαίο, βορειοανατολικοί οι άνεμοι 3-5 και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα φυσάει αρκετά μέχρι 7-8 μποφόρ.

Κλείνοντας, το Σάββατο άστατος κατά περιόδους θα είναι ο καιρός, με βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης. Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια, όπου στις κορυφές των βουνών θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές αναμένονται, με 16°C στα βόρεια το μεσημέρι, 25-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια πιο καλοκαιρινές θερμοκρασίες, και βοριάδες στα πελάγη 5-7 μποφόρ.

Από την Παρασκευή και στη συνέχεια μέχρι και τη Δευτέρα, όπου περιμένουμε επιδείνωση του καιρού, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, οπότε οι όποιες βροχές θα σημειωθούν θα είναι λασποβροχές.