Ελλάδα

Η δύσκολη εξίσωση της δολοφονίας Καραϊβάζ – Οι έρευνες των αρχών και τα συμβόλαια θανάτου

14.04.2021 | 09:35 Eνσωμάτωση

Τη δολοφονία Καραϊβάζ, τις έρευνες των αρχών και τον τρόπο δράσης των εκτελεστών σχολίασαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας και ο δικηγόρος, Νίκος Καραγιαννακίδης.

«Οι σφαίρες που χτύπησαν τον Γιώργο ήταν επαγγελματικού τύπου. Συμπαγής, ενδεχομένως να διαπέρασαν το σώμα του Γιώργου και να καρφώθηκαν στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας» σχολίασε ο κ. Μπαλάσκας και μίλησε για τις έρευνες.

«Οι έρευνες στρέφονται παντού. Ψάχνουμε και στις φυλακές. Ψάχνουμε να βρούμε το μηχανάκι. Για να εξαφανιστεί έτσι ξαφνικά θα πρέπει κάπου να μεταφορτώθηκε.  Το έγκλημα μας παραπέμπει σε οργανωμένο έγκλημα. Είδαμε μεθόδους που είχαμε να δούμε από την εποχή του Σούφλα και του Δίπλα. Ιδιαίτερα ο Σούφλας, ένας ψυχοπαθής εκτελεστής, εκτελούσε με τον ίδιο τρόπο. Έδινε τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Τα γεγονότα και η μεθοδολογία καταδεικνύουν δείχνουν συμβόλαιο θανάτου» σημείωσε.

«Τα συμβόλαια θανάτου εξελίχθηκαν. Γίνονται μέσω dark web, πληρώνονται σε bit coins. Συνήθως οι εκτελεστές είναι άνθρωποι από το ανατολικό μπλοκ.  Έρχονται το κάνουν και φεύγουν» πρόσθεσε.

Σχετικά με την έρευνα στις φυλακές, ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι «ψάχνουμε για να κάνουμε μια αντιπαραβολή όσων έγραφε, έψαχνε και ήταν έτοιμος να αποκαλύψει ο Γιώργος Καραϊβάζ».

Παράλληλα, σχολίασε την έκταση της υπόθεσης. «Ο κ. Χρυσοχοΐδης πήγε στον πρωθυπουργό, η πρόεδρος της ΕΕ τοποθετήθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ. Είναι πολύ ψηλά το θέμα. Εάν θα πήγαινε με τεχνολογικά μέσα το θέμα μέχρι το 8, τώρα θα πάει μέχρι το 20. Δεν είναι εσωτερική δουλειά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Έχουμε να κάνουμε με κάτι που ακουμπά θεσμούς και θέματα δημοκρατίας. Δεν είναι το ίδιο πράγμα η δολοφονία του Καραϊβάζ με τη δολοφονία του Βλαστού ή του Καλαποθαράκου».

Ανεξιχνίαστες δολοφονίες
Έντεκα συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τον Νίκο Καραγιαννακίδη. «Δεν έχει εξιχνιαστεί κανένα.  Μόνο του Γιάννη Μακρή το 2018» ανέφερε.

«Οι εκτελεστές είναι πρόσωπα που επιλέγουν οι ηθικοί αυτουργοί και γνωρίζουν ότι είναι ευάλωτα στο οικογενειακό τους πλαίσιο. Φοβούνται για τα δικά τους μέλη οικογενείας. Αν πιαστούν δεν θα μιλήσουν» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να αποδώσουν καρπούς οι έρευνες.

Ακόμα, υπογράμμισε, ότι δεν είναι σίγουρο ότι εκτελεστές ήρθαν από το εξωτερικό. «Ίσως είναι φήμη που κυκλοφορεί, που μπορεί να την διαδίδουν και οι ίδιες οι ομάδες της ελληνικής μαφίας».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/04/2021