Υγεία

Στο «κόκκινο» οι εφημερίες των νοσοκομείων

13.04.2021 | 06:37 Eνσωμάτωση

Δύσκολη ήταν για μια ακόμα φορά η εφημερία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού να φτάνουν στα επείγοντα περιστατικά.

Όπως σημείωσε η συντονίστρια της εφημερίας και υπεύθυνη των ΤΕΠ, Ζωή Γεωργοπούλου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ήταν μια από τις πιο δύσκολες εφημερίες που έχουν γίνει από την αρχή της πανδημίας, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ με 77 θετικά κρούσματα και 88 ύποπτα.

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 32 εισαγωγές και εκκρεμούν άλλες 25 που θα παραμείνουν στη βραχεία νοσηλεία, μέχρι να μπορέσουμε να τους τακτοποιήσουμε» τόνισε η κυρία Γεωργοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι οι ασθενείς φτάνουν σε πιο βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο απ’ ότι στην αρχή της πανδημίας.

«Έχουν φοβηθεί με όλα αυτά που ακούνε και δεν έρχονται έγκαιρα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πιο βαριά περιστατικά» συμπλήρωσε η συντονίστρια της εφημερίας του Γενικού Κρατικού.

Παράλληλα, η κυρία Γεωργοπούλου αναφέρθηκε και στο self test, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει στον περιορισμό της μετάδοσης, όμως υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει κάποιος αν βγει θετικός να τρέξει στο νοσοκομείο, αν δεν έχει συμπτώματα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η ενίσχυση των νοσοκομείων, καθώς οι γιατροί συμπληρώνουν 14 μήνες στην μάχη με την πανδημία χωρίς ρεπό και άδειες.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 13/04/2021