Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για «Πάσχα στο χωριό» και ψήφο απόδημων

13.04.2021 | 09:58 Eνσωμάτωση

Το «Πάσχα στο χωριό» αλλά και το ζήτημα που προκλήθηκε με την ψήφο των απόδημων σχολίασαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι βουλευτές Μπάμπης Παπαδημητρίου (ΝΔ), Τρύφων Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιχάλης Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ).

«Οι αποφάσεις λαμβάνονται με τα δεδομένα της τελευταίας στιγμής» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ σχετικά με το αν θα επιτραπεί η μετακίνηση των πολιτών στα χωριά τους ενόψει Πάσχα.

«Αλλά έχει σημασία και πως θα γυρίσουμε. Αν είναι να φύγουμε και μετά να γυρίσουμε και να υπάρχει έξαρση εισαγωγών στα νοσοκομεία τότε καταστρέφουμε το μεγάλο εγχείρημα που είναι ο τουρισμός. Και αυτό θα ήταν καταστροφή. Πρέπει να ζυγίσουμε λίγο τα πράγματα. Και αυτό είναι δύσκολο. Θυσιάσαμε το Πάσχα σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας όσων συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες. Δεν πρέπει να θυσιάσουμε και τον τουρισμό» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδημητρίου ερωτήθηκε ποια είναι διαφορά μεταξύ των πορειών και του επιταφίου ή της Ανάστασης, σε ότι αφορά στην διασπορά.

«Διαφορά δεν υπάρχει. Διαφορά γίνεται όταν προσέχουμε. Εγώ θέλω να λέω πάντοτε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολλούς που πρόσεξαν. Λίγοι το έριξαν στο σορολόπ ή δεν προσέχουν. Η διαφορά είναι τεράστια όταν υπάρχει παρότρυνση πολιτική. Υπήρχε παρότρυνση υπέρ των συγκεντρώσεων για τη διαδήλωση μιας γνώμης/άποψης, δεν υπήρχε από την αντιπολίτευση παρότρυνση για τήρηση των μέτρων. Ταυτίστηκαν οι ειδικοί με την κυβέρνηση και εκεί η αντιπολίτευση έχασε το δρόμο» σημείωσε, ενώ εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να κλείσει το clickaway.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα πουν οι ειδικοί. Δεν πρέπει να εκφράζουν άποψη οι πολιτικοί γι’ αυτό. Γιατί κάποιοι θα κάνουν Πάσχα στο νοσοκομείο» υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Την εκτίμηση ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν είναι ανεπηρέαστη από τις παραινέσεις ή τις απλές γνώμες των πολιτικών της κυβέρνησης εξέφρασε ο κ. Κατρίνης.

Παράλληλα, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, διερωτήθηκε γιατί κάποιος που έχει εμβολιαστεί να μην μπορεί να πάει στο χωριό του.

Ψήφος απόδημων
Σε ότι αφορά στο ζήτημα που προέκυψε χθες με την ψήφο των απόδημων και την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, εξ’ αφορμής της δήλωσης της κ. Τζάκρη ότι πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί, ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να αξιοποιήσει μια δήλωση. Η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία. Το μόνο που δεν χρειάζονται οι ομογενείς είναι πολιτική εκμετάλλευση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη θέση στο θέμα, αδειάζοντας εμμέσως την κ. Τζάκρη, ενώ χαρακτήρισε προπαγάνδα την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των ομογενών.

Απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της τομεάρχη του και υπαναχώρηση της κυβέρνησης «είδε» ο κ. Κατρίνης, ενώ είπε ότι το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους απόδημους.

«Τώρα που δόθηκε η ευκαιρία να ξανά δούμε κάποια πράγματα, έπρεπε να αδράξουμε την ευκαιρία. Και αυτό έκανε ο Βορίδης. Η κ. Τζάκρη βρέθηκε μπροστά σε ένα κενό. Δεν ξέρω αν θα παραιτηθεί από την υπεύθυνη θέση που έχει» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου για το θέμα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 13/04/2021