Ελλάδα

Μαρκόπουλος: Όταν είδα ότι μπήκα στο Yale άρχισα να φωνάζω

13.04.2021 | 10:29

Για το αμερικανικό όνειρο και τις σπουδές στο Yale με υποτροφία μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο 17χρονος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξήγησε, οι υποψήφιοι έπρεπε να μπουν σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα στοιχεία τους για να δουν αν έχουν γίνει δεκτοί από το πανεπιστήμιο. «Η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν το είδα.  Άρχισα να φωνάζω, γιατί είναι ένα όνειρο πολλών ανθρώπων» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, προσθέτοντας ότι είδε τα αποτελέσματα με την αδελφή του, γιατί οι γονείς του τον αγχώνουν!

Ο 17χρονος μαθητής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής υπογράμμισε ότι γνώριζε πως οι πιθανότητές του να περάσει ήταν μικρές, γιατί το Yale είναι ένα απαιτητικό πανεπιστήμιο, για το οποίο κάνουν αίτηση οι καλύτεροι μαθητές από όλο των κόσμο. «Γι’ αυτό ήταν αντίστοιχη η χαρά μου όταν κατάφερα να μπω» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν οραματίζεται ακαδημαϊκή καριέρα για τον εαυτό του, αλλά φιλοδοξεί να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός, να κάνει τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό και να αναζητήσει εργασία ως μηχανικός στον «μαγικό» κόσμο της Formula 1.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος του έδωσε τα συγχαρητήριά του για την επιτυχία του.

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 13/04/2021

Ελλάδα