Κόσμος

Βρετανία: Ανοίγουν σήμερα λιανεμπόριο και εστίαση

12.04.2021 | 13:24

Ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανοσία της αγέλης κάνει σήμερα η Βρετανία, καθώς μετά από τέσσερις μήνες καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και παμπ σηκώνουν ρολά.

Επίσημα από σήμερα εφαρμόζεται το δεύτερο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων που είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση, με το άνοιγμα καταστημάτων λιανεμπορίου, υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας, γυμναστηρίων, δημόσιων βιβλιοθηκών, ζωολογικών κήπων και θεματικών πάρκων, αλλά και της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους παμπ και εστιατορίων.

Από τις 26 Μαρτίου η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να στηρίξει το λιανεμπόριο έχει ανακοινώσει ότι με το άνοιγμα των καταστημάτων θα δίνεται και η δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου μέχρι τις 22:00 από Δευτέρα έως Σάββατο.

Την ίδια ώρα παράγοντες της αγοράς ζητούν περαιτέρω στήριξη από την κυβέρνηση στα καταστήματα με προσωπικό μικρότερο των δέκα ατόμων, με την ανάπτυξη ενός συστήματος Shop Out to Help Out που, μεταξύ άλλων, θα δίνει τη δυνατότητα στα μαγαζιά αυτά να πωλούν τα προϊόντα τους με επιδοτούμενη έκπτωση από Δευτέρα έως Τετάρτη, για έναν μήνα. Το όφελος του καταναλωτή θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10 λίρες για κάθε αγορά.

Εμβολιασμός και Lockdown έχουν μειώσει τα κρούσματα στο 90%

 

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη Βρετανία έχει αρχίσει να «σπάει» τη σύνδεση μεταξύ μόλυνσης και σοβαρής ασθένειας ή θανάτου. Διαπιστώθηκε ότι οι μολύνσεις COVID-19 μειώθηκαν περίπου 90% τον Μάρτιο, καθώς το lockdown επιβράδυνε την εξάπλωση του ιού.

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν λιγότερο πιθανό να μολυνθούν καθώς επωφελήθηκαν περισσότερο από το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο αρχικά επικεντρώθηκε σε ηλικιωμένους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/04/2021

Κόσμος