Υγεία

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα

12.04.2021 | 13:19

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας. Εως τον Ιούνιο, βάσει του χρονοδιαγράμματος - αναμένονται περίπου 4,7 εκατομμύρια δόσεις, ενώ όπως δήλωσε η παιδίατρος - λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου είναι πιθανό να ξεκινήσει εμβολιασμός μαθητών πριν αρχισει η νέα σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο.

Πλήθος ηλικιωμένων πολιτών περιμένουν έξω από το εμβολιαστικό κέντρο Καλλιθέας. Αν και τα ραντεβού είναι προγραμματισμένα ανά τέταρτο, πολλοί προσέρχονται νωρίτερα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των μαθητών, καθώς κλινικές μελέτες της Pfizer σε άτομα 12-15 ετών, έδειξαν 100% αποτελεσματικότητα.

Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί συνολικά 2.224.484 δόσεις. Η κυβέρνηση εκτιμά πως το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών θα επηρεαστεί ελάχιστα από το ζήτημα της AstraZeneca.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η πιθανότητα εγκεφαλικής θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca, είναι 5 προς ένα εκατομμύριο.

Ένα ακόμα mega εμβολιαστικό κέντρο ανοίγει αυλαία την Πέμπτη, στην Πάτρα. Θα έχει 10 εμβολιαστικές γραμμές και θα διεκπεραιώνει καθημερινά μέχρι 900 εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει και για τα άτομα αυξημένου κινδύνου, ενώ στα τέλη Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους πρώτους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 60 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/04/2021

Υγεία