Ελλάδα

Με self tests και αυστηρά μέτρα η επιστροφή των μαθητών λυκείου

12.04.2021 | 13:09 Eνσωμάτωση

Υστερα από πέντε μήνες μακρυά από τις σχολικές αίθουσες, εκπαιδευτικοί και μαθητές επέστρεψαν το πρωί στις φυσικές τους τάξεις.

Στην μαθητική καθημερινότητα του δια ζώσης μαθήματος επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές των τριών τάξεων του λυκείου μετά από τηλεκπαίδευση πέντε μηνών.

Όλοι με τις βεβαιώσεις των αρνητικών τεστ στα χέρια, το χαρτί που θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάθε Δευτέρα και Πέμπτη σε αυτή την επικίνδυνη καθημερινότητα.

Οι περισσότεροι μαθητές έκαναν το selft test μόνοι τους στο σπίτι. Συμπλήρωσαν τα απαραίτητα προσωπικά στοιχειά στην πλατφόρμα, ενώ όσοι δεν είχαν εκτυπωτή πήγαν στο σχολείο με χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προμηθεύονται με τον ΑΜΚΑ από το φαρμακείο δύο δωρεάν self tests την εβδομάδα. Όσοι βγαίνουν θετικοί, θα πρέπει να κάνουν και μοριακό τεστ και να μένουν στο σπίτι.

Μέχρι στιγμής, 613 μαθητές και καθηγητές εντοπίστηκαν θετικοί μέσω των self tests σε σύνολο 149.852 καταχωρημένων αποτελεσμάτων.

Στο Ίλιον η υπουργός Παιδείας

Το 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας ότι το self test είναι ένα σημαντικό όπλο που συμβάλλει στην καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά.

Το επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν παραδοσιακά τον Ιούνιο.

Καταλήψεις με το… καλημέρα

Μπορεί να ξεκίνησαν στα περισσότερα σχολεία τα δια ζώσης μαθήματα, ωστόσο σε κάποια σχολεία οι μαθητές επέλεξαν να κάνουν κατάληψη, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην επαναλειτουργία των σχολείων, χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια.

Όπως τονίζουν, οι μαθητές εντός των τάξεων δεν έχουν λιγοστέψει, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που αμφισβητούν τα αποτελέσματα των self tests.

Επίσης, έκαναν την εμφάνισή τους ορισμένες δηλώσεις γονέων που αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε οποιαδήποτε εξέταση για τον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/04/2021