Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

12.04.2021 | 13:15

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.

Τις κινήσεις των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ιχνηλατούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Αιχμή, το τρίτο πρόσωπο, ο άγνωστος συνεργός που φαίνεται πως είχαν οι δύο άνδρες που επέβαιναν στη μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ και έχουν καταγραφεί από κάμερες της περιοχής γύρω από το σπίτι του δημοσιογράφου όπου έγινε η δολοφονική ενέδρα. Εκεί που οι γείτονές του τον είδαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Την ώρα που οι αστυνομικοί αναζητούν τους δολοφόνους του Γιώργου ΚαραΪβάζ, η οικογένειά του, στενοί συγγενείς και φίλοι τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία στη Δράμα. Ο γιος του, με ραγισμένη φωνή και αποχαιρετώντας τον πατέρα του, ζήτησε να βρεθούν οι δολοφόνοι του Γιώργου ΚαραΪβάζ.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως οι δύο άνδρες, που από το οπτικό υλικό φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας ελάχιστα λεπτά πριν από τον γνωστό δημοσιογράφο, είχαν ακόμη έναν συνεργό. Αναζητούν σε μια γυναικεία φιγούρα, τον άνθρωπο που παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραίβαζ, στη διαδρομή που ακολούθησε από την εργασία του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, μέσω της εθνικής οδού και της παραλιακής, προς το σπίτι του στον Άλιμο όπου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με δέκα σφαίρες.

Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με το σενάριο που οι αστυνομικοί θεωρούν επικρατέστερο, ειδοποίησε τους δυο άνδρες, τον εκτελεστή που φορούσε μαύρη κουκούλα, μαύρη μάσκα κατά του κορωνοϊού, άσπρο μπουφάν, χακί στρατιωτικό παντελόνι και γάντια και τον οδηγό της μοτοσυκλέτας που φορούσε κράνος, σκούρο μπουφόν και μπλε τζιν παντελόνι.

Μόλις ενημερώθηκαν οι δύο άνδρες ότι το θύμα τους σε λίγα λεπτά φτάνει στον προορισμό του, έσπευσαν, όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό που πρώτο παρουσίασε το MEGA, να στήσουν την δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η διαδρομή, η παρακολούθηση, η συνεννόηση μεταξύ του εκτελεστή και των συνεργών και η διαφυγή, είχαν προβαριστεί από τους δράστες πολλές φορές.

Σημαντικά στοιχεία θα δώσει και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δολοφόνων, ένα δίτροχο χαμηλού κυβισμού τύπου σκούτερ, σκούρου χρώματος, με έναν μόνο αριστερό καθρέφτη και μαύρη μπαγκαζιέρα. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί η μοτοσυκλέτα. Οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά και οι αναλύσεις του κινητού και του υπολογιστή του δημοσιογράφου.

Το αίτημα για γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας είναι κοινό. Το απευθύνει η οικογένεια του θύματος, ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος, αλλά και η κοινωνία που σοκαρισμένη ακόμα από την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός δημοσιογράφου λίγα μέτρα από το σπίτι του, απαιτεί δικαιοσύνη.

 

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/04/2021

Ελλάδα