Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τις κινήσεις των δολοφόνων

11.04.2021 | 13:04 Eνσωμάτωση

Σε έναν «μαραθώνιο» αναζήτησης στοιχείων που θα συνθέσει το παζλ της άγριας δολοφονίας του γνωστού αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, την περασμένη Παρασκευή έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έχουν επιδοθεί οι αρχές. Η ΕΛ.ΑΣ είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για μιαφόζικη ενέδρα σε βάρος του δημοσιογράφου και σε αυτό συνηγορεί ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες. Εξ ου και αναζητεί στοιχεία από τα βίντεο και τις κάμερες ασφαλείας από τη διαδρομή που ακολούθησε από τον τηλεοπτικό σταθμό έως το σπίτι του στον Άλιμο.

Τρία βίντεο με τις κινήσεις των δραστών που έχουν ήδη στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ και το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ, αναμένεται να δώσουν σημαντικά στοιχεία στην εξιχνίαση της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου.

Μέρος της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες του εγκλήματος για να διαφύγουν έχει χαρτογραφηθεί από την ασφάλεια η οποία αναζητεί επιπλέον βιντεοληπτικό υλικό.

Οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών χτενίζουν τη διαδρομή που ακολούθησε ο δημοσιογράφος από τις εγκαταστάσεις του STAR με το οποίο συνεργαζόταν, μέσω της εθνικής οδού και της παραλιακής έως τον Άλιμο όπου βρίσκεται το σπίτι του και έπεσε θύμα της δολοφονικής ενέδρας.

Εκτός από τις κινήσεις των δραστών, οι αστυνομικοί ερευνούν και το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου, αναζητώντας αποτυπώματα και δείγμα DNA, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά ο υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:00, στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε.

Πού επικεντρώνεται η ΕΛ.ΑΣ.

Από χθες, η αστυνομία «σαρώνει» τις κάμερες ασφαλείας από οικήματα και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει την πορεία του ακολούθησαν οι δράστες. Αναζητούν βίντεο όχι μόνο από την ημέρα της εκτέλεσης, αλλά και από τις προηγούμενες.

Μέσω από αυτό το υλικό θα προσπαθήσουν να φτιάξουν και τη σωματοδομή των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο συνεπιβάτης φορούσε κουκούλα, γυαλιά ηλίου και μάσκα με αφορμή τον κορονοϊό, για να μην μπορούν να τον αναγνωρίσουν, χακί μπουφάν και μαύρο παντελόνι, ενώ ο οδηγός φορούσε κράνος άσπρου χρώματος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/04/2021