Κόσμος

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

10.04.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και μέσα φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την Αθήνα κάνοντας λόγο για "μαφιόζικη εκτέλεση". Μήνυμα στα ελληνικά για την δολοφονία ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Βον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο twitter γραμμένη στα Ελληνικά καταδίκασε απερίφραστα την στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ κάνοντας λόγο για πράξη δειλών.

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

Την απερίφραστη καταδίκη της δολοφονίας του Έλληνα ρεπόρτερ εξέφρασε και η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, του διακεκριμένου στο αστυνομικό ρεπορτάζ δημοσιογράφου της Ελλάδας και ενώνουμε τη φωνή μας με αυτούς σε όλη την ελληνική κοινωνία που ζητούν να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες αυτού του εγκλήματος. Μαζί, θα υπερασπιστούμε την ελευθερία του Τύπου, ένα από τα πιο ιερά δικαιώματα των δημοκρατιών μας».

Η είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου έκανε τον γύρο του κόσμου με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα να φιλοξενούν αναλυτικό ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις.

Για εκτέλεση δημοσιογράφου κάνει λόγο η ηλεκτρονική έκδοση του AlJazzera, ενώ την είδηση φιλοξένησε στην πρώτη της σελίδα και η γερμανική έκδοση της Ντόιτσε Βέλε.

Η Γαλλική Le Monde στο ρεπορτάζ της σημειώνει πως ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς ρεπόρτερ. Ο Guardianκάνει λόγο για “μαφιόζικο” χτύπημα κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενώ το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa σημειώνει πως ο Έλληνας δημοσιογράφος είχε πολυετή εμπειρία και ειδίκευση στη διερεύνηση εγκλημάτων.

ANSA: Δημοσιογράφος με ειδικότητα στη διερεύνηση των εγκλημάτων δολοφονήθηκε στην Αθήνα μπροστά απ’ το σπίτι του».

To δίκτυο Euronews βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της εν ψυχρώ δολοφονίας.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν γνωστός για το αστυνομικό ρεπορτάζ και την εγκληματικότητα στην Ελλάδα και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η δουλειά του βρίσκεται πίσω από την στυγερή δολοφονία του.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα δημοσιογράφου έφτασε μέχρι την Κίνα με το πρακτορείο Σινχουά να φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ από την Αθήνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/04/2021