Ελλάδα

«Ήταν πάντα σοβαρός και μετρημένος» – Μαρακάκης και Μπαλάσκας μιλούν για τον Γ. Καραϊβάζ

10.04.2021 | 06:35

Την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης

«Δεν μπορούμε να πούμε πού επικεντρώνονται οι έρευνες. Εξετάζονται τα πάντα. Είναι πρώιμο να πούμε για τις έρευνες. Ο Γιώργος κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και την ΓΑΔΑ. Είχε φιλικές σχέσεις με όλους τους αστυνομικούς. Διατηρούσε το πιο δημοφιλές site, το οποίο όλοι οι αστυνομικοί πριν ξεκινήσουν την βάρδιά τους, μπαίνουν. Έχουν αρχίσει άγριες έρευνες από την Αστυνομία. Κάποιος έδωσε την εντολή και οι δράστες ήταν ο εκτελεστικός μηχανισμός» δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας.

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου. Τον γνώριζα από την θητεία μου στη νομική υπηρεσία του ΑΝΤ1. Ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες. Πολύ σοβαρός και πολύ μετρημένος πάντα. Μούδιασα όταν άκουσα για τη δολοφονία του Γιώργου. Ο βασικός λόγος είναι ότι 11 χρόνια με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν έχει βρεθεί το όπλο. Ακόμα κι αν ακούγονταν πολλά σε ότι αφορά στους δράστες ή στους ηθικούς αυτουργούς, σε ότι αφορά στη δολοφονία Γκιόλια, είμαστε ακόμα σε σκοτάδι. Δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό και με τη δολοφονία του Γιώργου. Τι μπορεί να βρίσκεται πίσω από ένα στυγερό έγκλημα, το οποίο απευθύνεται σε έναν άνθρωπο που δεν είχε προκαλέσει ποτέ. Έκανε σοβαρή δουλειά, ήταν πάντα μετρημένος. Όσο αιχμηρή και αν ήταν η πένα του, δεν υπερέβαινε το μέτρο» τόνισε με τη σειρά του ο κ. Μαρακάκης.

Υπογραμμίζεται ότι ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί βαλλιστική εξέταση του όπλου που πυροβολήθηκε ο δημοσιογράφος.

Συνωστισμοί
Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι υπαίθριοι συνωστισμοί των νέων σε πλατείες, πάρκα και έξω από καφετέριες.

«Γίνεται σε πολλά σημεία της Αθήνας συνωστισμός. Εμείς σχεδόν πλέον δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Σε πολλές περιπτώσεις είμαστε χαλαροί, χλιαροί. Ο κόσμος έχει επιθετικότητα, εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να κοντραριστούμε μαζί του. Από τον στρατηγό μέχρι τον δόκιμο αστυφύλακα, κανείς δεν έχει καμία διάθεση μέσα του να συγκρουστεί με έλληνα πολίτη για θέμα μάσκας, covid και συνωστισμών. Κουράστηκε η ψυχούλα μας πάρα πολύ από αυτό. Και ο κόσμος έχει κουραστεί» υπογράμμισε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 10/04/2021

Ελλάδα