Κόσμος

Απαγωγές από τη «μαφία των σκύλων»

10.04.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Μέλη του κυκλώματος στη Βρετανία κλέβουν σκυλιά και τα πωλούν στη μαύρη αγορά, εκμεταλλευόμενα την ανάγκη των ανθρώπων για ζώα συντροφιάς.

Η Αν Κόουλαρντ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν θυμάται τη Ντόρα, το 12χρονο σκύλο της, που απήγαγε ένας μασκοφόρος.

Ο σκύλος της δεν βρέθηκε ποτέ. Είναι ένα από τα εκατοντάδες κατοικίδια που έβαλε στο στόχο της η «μαφία των σκύλων», ένα εγκληματικό δίκτυο που προέκυψε μετά την εμφάνιση της πανδημίας. Τα μέλη του κλέβουν και πωλούν στη μαύρη αγορά σκύλους καθώς τα λόκνταουν αύξησαν την ανάγκη των ανθρώπων για ζώα συντροφιάς.

Από τα δίχτυα τους δεν ξεφεύγουν ούτε οι διασημότητες. Τον περασμένο μήνα δύο άνδρες απήγαγαν τα δύο γαλλικά μπουλντόγκ της ποπ σταρ Lady Gaga τραυματίζοντας τον άνδρα που τα φρόντιζε στο Λος Άντζελες.

Τα μπουλντόγκ της Lady Gaga βρέθηκαν λίγες μέρες αργότερα όμως σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση “Dog lost”, το ποσοστό των σκύλων που έπεσαν θύματα απαγωγής αυξήθηκε κατά 250% μέσα σε ένα χρόνο. Την ίδια περίοδο οι τιμές των κουταβιών αυξήθηκαν κατά πέντε με έξι φορές .

Ακτιβιστές ζητούν αυστηροποίηση της νομοθεσίας με ποινή φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα για τους κλέφτες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/04/2021