Καιρός

Αίθριος καιρός σήμερα, ανεβαίνει η θερμοκρασία

10.04.2021 | 06:55

Από το σήμερα το πρωί περιμένουμε αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, με λιακάδα σχεδόν παντού.

Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις από τα δυτικά,
αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα μετακινηθούν ανατολικότερα, θα περάσουν πάνω από την ηπειρωτική χώρα και το βράδυ φτάνοντας περίπου στο κεντρικό Αιγαίο θα διαλυθούν.

Άρα αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Σαββάτου κυρίως από το μεσημέρι και μετά, γιατί το κρύο θα παραμείνει νωρίς το πρωί, με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Ωστόσο το μεσημέρι προβλέπεται σταδιακή άνοδος ως προς τις μέγιστες, με 14-17 στα βόρεια, 16-18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, χαμηλές τιμές στο Αιγαίο με 13-14 κατά μέσο όρο και 15-16 στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου βοριάς, και όσο κινούμαστε νοτιότερα θα δυναμώνει, φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ στην περιοχή μεταξύ Καρπάθου, Ρόδου και Καστελόριζου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμανθεί από 6-16 βαθμούς με βόρειους ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ανοιξιάτικο καιρό, με τον ήλιο να κυριαρχεί και λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 5-15 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νότιοι 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Κυριακή ο καιρός θα είναι άκρως ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ο ήλιος που θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές, θα ανεβάσει τη θερμοκρασία το μεσημέρι στους 18-20 στα ηπειρωτικά και μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι γενικά μεταβλητοί σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο λίγο ενισχυμένοι στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 10/04/2021

Καιρός