Αθλητικά

Σάλος στο χώρο της ενόργανης από καταγγελίες για βασανισμούς: Αϊνδίλη – Αδαμίδης στο MEGA

08.04.2021 | 09:43 Eνσωμάτωση

«Βράζει» η ενόργανη γυμναστική μετά τις καταγγελίες για βασανισμούς που κατήγγειλαν με επιστολή τους στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, 22 καταξιωμένες αθλήτριες και αθλητές της ενόργανης γυμναστικής - με διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Ολυμπιονίκης, Ειρήνη Αϊνδίλη και ο δικηγόρος των αθλητών και αθλητριών της ενόργανης, Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Σύμφωνα με την κυρία Αϊνδίλη, η γραμμή της ομοσπονδίας είναι αυτοί οι άνθρωποι να απομακρυνθούν από τους αγωνιστικούς χώρους.

Από την πλευρά του ο κ. Αδαμίδης υποστήριξε ότι αν κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ακόμα στο αθλητικό στερέωμα πρέπει να παραιτηθούν.

Όπως είπε, οι καταγγελίες ξεκίνησαν από 22 αθλητές και αθλήτριες και σήμερα έχουν αυξηθεί στον αριθμό, όχι μόνο από την ενόργανη, αλλά και από τη ρυθμική γυμναστική. Ακόμα, αθλητές και αθλήτριες από χώρες της ΕΕ καταγγέλλουν το συμβάν.

Εξήγησε πως πρόκειται για περιστατικά τη χρονική περίοδο μεταξύ 1985 και 2010 και αφορούν πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από πρώην προπονητές και προπονήτριες.

Τόνισε ότι οι καταγγελίες των αθλητών και αθλητριών γίνονται για την αγάπη του στο άθλημα της γυμναστικής και το αγώνισμα της ενόργανης και δεν αφορούν το σύνολο των προπονητών και προπονητριών.

Υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο επιλογής και αξιολόγησης προπονητών που ασχολούνται με μικρά παιδιά κυρίως στον πρωταθλητισμό και πρόσθεσε πως υπάρχει προκαταρκτική εξέταση κατά την οποία θα εξεταστεί αν κάποια από τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Με τη σειρά της η κυρία Αϊνδίλη υπογράμμισε το χρέος της ομοσπονδίας να αγκαλιάσει όλους αυτούς τους πρώην αθλητές και τις αθλήτριες και πως πρέπει να γνωρίζει τα ονόματα των προπονητών και προπονητριών για να διαπιστώσει αν βρίσκονται ακόμα στους αγωνιστικούς χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/04/2021