Πολιτική

Πελώνη: Για τα εμβόλια της AstraZeneca θα αποφασίσουν οι ειδικοί

08.04.2021 | 17:41 Eνσωμάτωση

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μίλησε στο LIVE NEWS για το εμβόλιο της AstraZeneca, τη διάθεση των self tests, την επιστροφή των μαθητών στα λύκεια, αλλά και την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

«Περιμένουμε την απόφαση των ειδικών, αναμένουμε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και ακούμε και τον EMA ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τους κινδύνους» σημείωσε η κυρία Πελώνη, τονίζοντας ότι το «όπλο» του εμβολιασμού είναι αυτό που θα βγάλει τους πολίτες από το τούνελ της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η συζήτηση για τα εμβόλια πρέπει να είναι επιστημονική και έτσι πρέπει να παραμείνει» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας την έκκληση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν οι πολίτες και να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την «Ελευθερία».

Όπως τόνισε η κυρία Πελώνη εμβόλια υπάρχουν και όσο θα έρχονται μεγαλύτερες ποσότητες θα προχωρήσει με γρηγορότερα βήματα ο εμβολιασμός, ενώ όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα προμήθειας του ρωσικού εμβολίου υπογράμμισε πως αν εγκριθεί από τον EMA, τότε θα έρθει και στη χώρα μας. «Είμαστε μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και θα λαμβάνουμε όλα τα εμβόλια που εγκρίνονται από τον EMA» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων, η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι απαίτησαν δύο self tests ανά εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι είναι πιθανό ανάμεσα στους ειδικούς να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.

Σχολιάζοντας τις αναφορές ότι τα σχολεία μπορεί να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως αυτός είναι λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση βάζει το νέο εργαλείο, που είναι τα self tests, στη στρατηγική της για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Στόχος μας είναι σταδιακά και σε φάσεις να πάμε σε μια επανεκκίνηση της κοινωνικής, οικονομικής και εκπαιδευτικής ζωής, με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ασφάλεια» κατέληξε η κυρία Πελώνη.

Τέλος, μιλώντας για την πιθανότητα να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις πριν το Πάσχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναμένει την εξέλιξη της πανδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/04/2021