Πολιτική

Αντιπαράθεση για την επαναλειτουργία των σχολείων

08.04.2021 | 09:55 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για το άνοιγμα των λυκείων είχαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ), ο Διονύσης Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (ΚΙΝΑΛ).

«Δηλώνω ολοκληρωτικά αναρμόδια να σχολιάσω το άνοιγμα των λυκείων. Δεν έχω καμία επιστημονική ιδιότητα να το πράξω αυτό. Οι βουλευτές είμαστε αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού. Το γεγονός ότι ο λαός έχει ο καθένας διαφορετικές απόψεις, το ότι οι επιστήμονες έχουν διαφορετικές απόψεις, δεν είναι κάτι που για μένα πρέπει να εμπλέκονται οι βουλευτές» δήλωσε η κ. Πιπιλή.

«Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει σχέδιο. Εφαρμόζει αλλοπρόσαλλη, αναξιόπιστη και άστοχη πολιτική, πολιτική του μπρος πίσω και του βλέποντας και κάνοντας. Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν πριν πέντε μήνες και ανοίγουν για δέκα μέρες μέχρι το Πάσχα. Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία ενώ η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου» σημείωσε ο κ. Καλαματιανός.

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι τα self – test σε μεγάλο βαθμό δεν είναι αξιόπιστα, ειδικά στους ασυμπτωματικούς

«Είστε λοιμωξιολόγος; Δεν είστε ειδικός» του απάντηση η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Να ανοίξουν τα σχολεία με προετοιμασία και ειδική ασφάλεια. Συμφωνούμε με το άνοιγμα, δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που γίνεται» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να ανοίξουν τα σχολεία; Λύση αλλά προβληματική η τηλεκπαίδευση» είπε η κ. Γιαννακοπούλου.

«Με προβληματίζει ότι 6 λοιμωξιολόγοι, μεταξύ των οποίων ο κ. Τσίοδρας, είχαν αντιρρήσεις για το άνοιγμα των λυκείων» πρόσθεσε, κατηγορώντας το υπουργείο ότι δεν είχε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τα σχολεία.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/04/2021