Κόσμος

Λονδίνο: Εισβολή της αστυνομίας σε καθολική εκκλησία

04.04.2021 | 09:15 Eνσωμάτωση

Στο Λονδίνο η αστυνομία εισέβαλε σε καθολική εκκλησία της πολωνικής κοινότητας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Παρασκευής και ενημέρωσε τους πιστούς ότι έπρεπε να φύγουν καθώς παραβίαζαν τα περιοριστικά μέτρα.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα, την ώρα που στην εκκλησία βρίσκονταν αρκετοί πιστοί που φορούσαν μάσκες προστασίας.

Οι αστυνομικοί τους είπαν ότι απαγορεύεται να βρίσκονται σε κλειστό χώρο τόσα πολλά άτομα και απείλησαν με επιβολή προστίμου σε καθέναν από τους παριστάμενους.

Οι υπεύθυνοι της εκκλησίας κατηγόρησαν την αστυνομία για κατάχρηση εξουσίας  τονίζοντας ότι όλα τα απαιτούμενα μέτρα τηρούνταν

Γαλλία
Ουρές σχηματίστηκαν στο ανοιχτό – παρά το λόκνταουν – κατάστημα σοκολάτας στο Παρίσι το Μεγάλο Σάββατο. Οι Γάλλοι είναι δεινοί λάτρεις της σοκολάτας και τα σοκολατένια αυγά και οι διάφορες φιγούρες από σοκολάτα έχουν την τιμητική τους το Πάσχα.

Σρι Λάνκα
Με μέτρα κατά του κορωνοϊού αλλά και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας έγινε η λειτουργία του Πάσχα στην εκκλησία της πόλης Κολόμπο στη Σρι Λάνκα όπου πριν από δύο χρόνια σημειώθηκε βομβιστική επίθεση. 269 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που έγιναν σε 9 σημεία της χώρας. Την ευθύνη είχε αναλάβει τοπική ισλανιστική οργάνωση.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 04/04/2021