Κόσμος

Πάσχα με «σκληρό» lockdown Παρίσι και Βερολίνο

03.04.2021 | 06:55

Τις σημαντικότερες διεθνείς ειδήσεις παρουσίασε η Αναστασία Μπαλέζτροβα στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα.

Περί τους 600.000 είναι οι κάτοικοι του Παρισιού έχουν κλείσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην επαρχία για το Πάσχα των Καθολικών μόνο με τρένο.

Οι αρχές αποφάσισαν να είναι ελαστικές σχετικά με τα ταξίδια που γίνονται από χθες έως τη Δευτέρα του Πάσχα παρά το λόκνταουν που τίθεται απόψε σε εφαρμογή σε ολόκληρη τη Γαλλία.

19:00 με 06:00 το πρωί θα υπάρχει απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, ενώ κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Λοιμωξιολόγοι ωστόσο ανησυχούν ότι αυτή η έξοδος του Πάσχα θα φέρει έξαρση των κρουσμάτων που καθημερινά φτάνουν και ξεπερνούν τις 50.000.

Γερμανία
Οι κάτοικοι του Βερολίνου φαίνεται πως τήρησαν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που ισχύει για πρώτη φορά χθες από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί. Βοήθησε και ο καιρός καθώς τις προηγούμενες ημέρες η καλοκαιρία έβγαλε τους Βερολινέζους από τα σπίτια τους και παρατηρήθηκε συνωστισμός στα πάρκα της πόλης.

Με τα κρούσματα να φτάνουν καθημερινά τις 20.000 η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να περάσουν το Πάσχα στα σπίτια τους και να συναντηθούν με όσο γίνεται λιγότερους ανθρώπους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης, που ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη.

Ιερουσαλήμ
Με πιστούς και μέτρα προστασίας γιορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών στους Αγίους Τόπους καθώς ο Ναός της Αναστάσεως άνοιξε φέτος σε αντίθεση με πέρυσι.

Οι εικόνες απέχουν από εκείνες πριν την πανδημία με τις δεκάδες χιλιάδες προσκυνητών από ολόκληρο τον κόσμο ωστόσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ φαίνεται πως βοήθησε να γίνουν οι τελετές. Όλοι φορούν μάσκες και υπάρχει η σύσταση να τηρούν τις αποστάσεις.

Ρωσία
Ομάδα χειρουργών σε καρδιολογική κλινική συνέχισε την εγχείρηση ασθενούς παρά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτίριο στην πόλη Μπλαγκοβεστσένσκ στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Λόγω της πυρκαγιάς κόπηκε το ρεύμα όμως το χειρουργείο τροφοδοτήθηκε από γεννήτρια της πυροσβεστικής. Οι γιατροί είπαν ότι ενίσχυσαν τη μόνωση της πόρτας για να μην μπαίνει καπνός και ολοκλήρωσαν επιτυχώς την επέμβαση.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 03/04/2021

Κόσμος