Ελλάδα

Λιανεμπόριο: «Πυρετός» προετοιμασιών στα εμπορικά καταστήματα

02.04.2021 | 20:00

Δύο 24ωρα έμειναν για να ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα. οι καταστηματάρχες τις βιτρίνες τους, και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Το MEGA παρουσιάζει ποιοι θα πρέπει να κάνουν self-tests, που θα στέλνουμε sms και πόση ώρα θα έχουμε στη διάθεσή μας να κάνουμε τα ψώνια μας, τα οποία θα γίνονται υπό συγκεκριμένους αυστηρούς περιορισμούς.

Απολυμάνσεις και νέες παραλαβές. Το λιανεμπόριο σηκώνει ξανά ρολά, μετά από περίπου 50 μέρες.

Αντίστροφη μέτρηση

Από τη Δευτέρα ιδιοκτήτες καταστημάτων και υπάλληλοι θα υποδεχτούν και πάλι τους πελάτες τους με νέα εμπορεύματα αλλά και με αυστηρά μέτρα.

Η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς οι καταστηματάρχες καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα» του lockdown και να αγοράσουν τα νέα καλοκαιρινά εμπορεύματα, ενώ δεν υπάρχει ρευστότητα.

Οι έμποροι σκέφτονται να κάνουν γενναιόδωρες εκπτώσεις, προκειμένου να βοηθήσουν την αγορά να κινηθεί.

Ανυπομονησία για τα ψώνια

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές, κοιτούν τις βιτρίνες και ανυπομονούν να κάνουν και πάλι τα ψώνια από κοντά, αυτή τη φορά στέλνοντας SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032.

Τόσο οι καταστηματάρχες, όσο και οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωτικό να κάνουν τεστ. Ειδικότερα για τους εργαζόμενους, εφόσον το τεστ βγει θετικό, θα πρέπει να προσκομίσουν στον εργοδότη τους και αποδεικτικό μοριακού ελέγχου που να επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα.

Ζωή και πάλι από τη Δευτέρα στους εμπορικούς δρόμους

Στην Ερμού οι προετοιμασίες στα καταστήματα είναι πυρετώδεις. Ο κόσμος είναι ήδη στους δρόμους και κοιτάζει τις βιτρίνες, ενώ στέλνουν μήνυμα για να κλείσουν τα ραντεβού τους. Οι προσφορές είναι μεγάλες.

Αντίστοιχη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με τους καταστηματάρχες να ανυπομονούν για το άνοιγμα και να προετοιμάζονται να δεχτούν τους πελάτες.

Την ίδια ώρα, με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Θεσσαλονικείς ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους, με τις εικόνες από το παραλιακό μέτωπο να προκαλούν προβληματισμό.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/04/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.